Η διαδικασία που θα αναδείξει τα 100 κορυφαία ελληνικά εστιατόρια για το 2017 ξεκίνησε! 100+ επώνυμοι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων, του lifestyle και της γαστρονομίας, ανάμεσα τους και συνεργάτες του Olive, ξεκίνησαν να ψηφίζουν τα καλύτερα στέκια για φαγητό σε όλη την Ελλάδα.
Οι κριτές ψηφίζουν με απόλυτη ελευθερία, χωρίς να δεσμεύονται από κάποια λίστα προεπιλογών, γεγονός που αναμένεται να δημιουργήσει ευχάριστες εκπλήξεις στο τελικό αποτέλεσμα. Με βάση τις επιλογές που θα καταχωρίσουν στην ειδικά σχεδιασμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα του διαγωνισμού, θα διαμορφωθεί η power list των 100 κορυφαίων εστιατορίων της Ελλάδας, η οποία θα περιλαμβάνει κορυφαίες γαστρονομικές εμπειρίες, εστιατόρια τοπικής Ελληνικής κουζίνας, summer restaurants, “κρυφά διαμάντια” αλλά και μαγαζιά που ενδείκνυνται για business lunch, romantic dinner ή για έξοδο με όλη την οικογένεια, με τη λίστα να είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα Restaurant100.gr
Όσον αφορά στην κριτική επιτροπή των Restaurant 100 Awards (www.restaurant100.gr), βασικό χαρακτηριστικό της είναι η πολυφωνία, ώστε να αναδειχθούν τα στέκια των ψαγμένων foodies, ανεξαρτήτως επαγγελματικής ιδιότητας. Μεταξύ άλλων, λοιπόν, στην επιτροπή συμμετέχουν οι: Ορέστης Ανδρεαδάκης – Καλλιτεχνικός Διευθυντής Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, Χάρης Βαφειάς – CEO Stealthgas, Maud Vidal-Naquet – Δημοσιογράφος Le Figaro, Γρηγόρης Ζαριφόπουλος – Country Manager Google, Πάνος Ιωαννίδης – R&D Chef, Άλεξ Κάβδας- Creative Communicator, Μίλτος Καμπουρίδης – CEO Dolphin Capital Partners, Χρήστος Κωσταρέλλος – Σχεδιαστής, Μαρίνα Μπουτάρη – Founder Trip2Taste, Ντίνα Νικολάου – σεφ, Λόλα Νταΐφά – Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων, Γιώργος Παπαλέξης – CEO Zolotas, Σπύρος Πέγκας – Αντιδήμαρχος Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Στέλιος Πιρπινιάς – Διευθυντής Λιανικής Τραπεζικής HSBC, Δημήτρης Πούπαλος – Creative Photographer, Γιούλικα Σκαφιδά – Ηθοποιός, Μύρωνας Στρατής – Τραγουδιστής, Ιλεάνα Τούντα – Γκαλερίστα, Λάμπρος Φισφής – Stand Up Comedian και οι δικές μας Ελένη Ψυχούλη – Δημοσιογράφος γεύσης και Ιωάννα Σταμούλου – Διευθύντρια Σύνταξης του Olive Magazine.
Η βράβευση των νικητών θα γίνει σε τελετή απονομής τον Ιούνιο και αναμένεται να συγκεντρώσει σεφ, εστιάτορες, δημοσιογράφους και foodies από όλη την Ελλάδα
Σημειώνεται ότι το Restaurant 100 Awards διοργανώνει το Hotel&Restaurant της Boussias Communications.