Το World Class των Reserve Brands της Diageo, ο διαγωνισμός που έχει γίνει θεσμός, για την παγκόσμια bartending σκηνή, ανανεώνει και φέτος το ραντεβού του.

Προσκαλεί επίδοξους και ταλαντούχους bartenders να δηλώσουν συμμετοχή και να διεκδικήσουν τον τίτλο του Έλληνα World Class Bartender of the Year 2022.

Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν και να παρακολουθήσουν το World Class Studios 2022 Webinar και τις τέσσερις θεματικές του ενότητες, διαδικτυακά από την επίσημη σελίδα του Word Class Greece στο Facebook την Τρίτη 15 Μαρτίου, θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι και την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου.

Δηλώστε συμμετοχή εδώ: bit.ly/WorlcClassStudios2022 

Οι 700 πρώτοι εγγεγραμμένοι θα παραλάβουν, στη διεύθυνση που θα υποδείξουν, το World Class exclusive kit, που περιλαμβάνει: μια συλλεκτική tote bag με το λογότυπο του World Class, τις παρασκευές cocktail διά χειρός των τεσσάρων instructors, που θα παρουσιαστούν στο World Class Studios 2022 Webinar, σε ειδικές αεροστεγείς συσκευασίες, καθώς και το ενημερωτικό booklet, με αναλυτικές πληροφορίες για τις φετινές θεματικές ενότητες και όλες τις λεπτομέρειες για τις διαδικασίες διεξαγωγής του World Class 2022.

Το line up των εισηγητών για το World Class Studios 2022 Webinar, αποτελείται από προσωπικότητες της τοπικής Food & Beverage σκηνής, με τους: Νίκο Γινάργυρο, Έλληνα World Class Bartender of the Year 2021, Στέφανο Δωματιώτη, Νικητή του World Brewers Cup για το 2014, τον βραβευμένο σεφ Άνταμ Κοντοβά και τον Νίκο Μπάκουλη, Έλληνα World Class Bartender of the Year 2011.

 

Οι τέσσερις θεματικές ενότητες του World Class Studios 2022 Webinar

Community Brew με Ketel One Vodka
Η εκπαιδευτική ενότητα, με εισηγητή τον βραβευμένο barista Στέφανο Δωματιώτη, έχει ως επίκεντρο τη βιωσιμότητα και την έμπρακτη υποστήριξη μικροπαραγωγών καφέ και τσαγιού, αναλύοντας μεθόδους με τις οποίες οι bartenders μπορούν να αξιοποιήσουν αυτές τις δύο πρώτες ύλες, αλλά και οποιοδήποτε brew υλικό π.χ. μπύρα, kombucha, σε προτάσεις παρασκευών cocktails με βάση την premium Ketel One Vodka και παράλληλα να συνεισφέρουν στην κοινότητά τους.

Future Proof με Seedlip Non-Alcoholic Spirit, Cîroc Vodka & Zacapa Solera 23 Rum:
Με αφετηρία την ολοένα και ανερχόμενη παγκόσμια τάση για Low/No προτάσεις σερβιρισμάτων, ο Νίκος Γινάργυρος, σε αυτή την ενότητα αναδεικνύει τη σημασία της δημιουργικότητας και της εφευρετικότητας στην παρασκευή σερβιρισμάτων με χαμηλούς ή και μηδενικούς αλκοολικούς βαθμούς, που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα σε σύσταση, γεύση και ευρηματικότητα από ένα standard ABV cocktail.

Aperitif & Digestif με Johnnie Walker Black Label Whisky & Cardhu 12 y.o. Single Malt Whisky:
H δεύτερη εκπαιδευτική ενότητα, με εισηγητή τον πολυβραβευμένο σεφ Άνταμ Κοντοβά, έχει στο επίκεντρό της τα εμβληματικά σκωτσέζικα Johnnie Walker Black Label Whisky & Cardhu 12 y.o. Single Malt Whisky και εστιάζει σε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που χρειάζονται για τη δημιουργία εκλεπτυσμένων και ξεχωριστών aperitifs και digestifs, για να συνοδεύσουν άρτια μια γαστρονομική εμπειρία, δίνοντας έμφαση στην εντοπιότητα των πρώτων υλών.

Magical Modifiers με Tanqueray No. TEN Gin:
Ο Νίκος Μπάκουλης, Έλληνας World Class Bartender of the Year 2011, είναι ο εισηγητής αυτής της ενότητας, που εστιάζει στο αρωματικό Tanqueray No.TEN gin, ως το βασικό στοιχείο για εξαιρετική ισορροπία ανάμεσα σε γεύσεις και υφές. Παράλληλα, αναδεικνύεται η διαδικασία απόσταξης βοτάνων και εσπεριδοειδών για την αριστοτεχνική δημιουργία ενός εκλεπτυσμένου long drink, όπως το Tanqueray No.TEN gin & Tonic, αλλά και η χρήση των magical modifiers που μπορούν να δώσουν άλλη γευστική διάσταση σε κλασικά cocktails με βάση το gin.

Δείτε επίσης:

Πώς θα γίνεις ο επόμενος Italicus Bar Artist of the Year

World Class 2021: ραντεβού στη Μαδρίτη

World Class: Αυτός είναι ο καλύτερος bartender της Ελλάδας για το 2019