Ημέρα pancakes η 5η Μαρτίου στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και οι μάγειρες της χώρας έδωσαν τη μεγαλύτερη «μάχη» κατάκτησης ρεκόρ Γκίνες για τα περισσότερα pancakes που έχουν φτιαχτεί σε μία ημέρα.

Οι πάγκοι στήθηκαν από νωρίς, τα υλικά βρίσκονταν στο χώρο έτοιμα προς διάθεση στους σεφ που είχαν συγκεντρωθεί στη Ζένιτσα της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, προκειμένου να φτιάξουν περισσότερες από 14.000 κρέπες!

Η εκδήλωση δεν είχε κερδοσκοπικό χαρακτήρα, καθώς όλες οι τηγανίτες που παρασκευάστηκαν δόθηκαν δωρεάν σε όσους βρέθηκαν στη Ζένιτσα για να τις δοκιμάσουν, συνοδεύοντάς τους είτε με αλμυρή, είτε με γλυκιά γέμιση.

Υπενθυμίζεται, ότι τον Οκτώβριο του 2018, έπειτα από 8 ώρες, οι 140 σεφ που συμμετείχαν σε εκδήλωση που έγινε στο Σαράγεβο, κατάφεραν να σπάσουν το προηγούμενο ρεκόρ Γκίνες, παρασκευάζοντας 14.816 τηγανίτες και καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση που κατείχε η Ρωσία (με 12.716 τηγανίτες το 2017). «Αυτή είναι απόδειξη του τι μπορούμε να κάνουμε όταν είμαστε ενωμένοι» είχε δηλώσει ο πρόεδρος της Ένωσης Αρχιμαγείρων της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης Νέρμιν Χότζιτς, συμπληρώνοντας ότι όλες οι τηγανίτες δόθηκαν σε πολίτες που έχουν ανάγκη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ