Σε ένα μεγάλο, καλοκαιρινό party εξελίχθηκε ο τελικός του Skinos Mediterranean Cocktails Challenge 2015, στην εντυπωσιακή ταράτσα του 360° Cocktail Bar στο Μοναστηράκι.

Οι εννέα φιναλίστ bartenders, 5 από την Ελλάδα και 4 από Κύπρο, Λίβανο, Τουρκία και Ηνωμένο Βασίλειο, αναδείχθηκαν από παραπάνω από 230 συνολικά συμμετοχές και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό με σκοπό να διεκδικήσουν τον τίτλο του νικητή του διαγωνισμού και το εισιτήριο για το κορυφαίο διεθνές cocktail event, «Tales of the Cocktail» στη Νέα Ορλεάνη.

Skinos_Final_LR_094edited
Ο Steve Schneider του Employees Only της Νέας Υόρκης

Special guest ήταν ο head bartender του διεθνούς φήμης cocktail bar Employees Only της Νέας Υόρκης, Steve Schneider, ο οποίο ήταν ένας από τους κριτές του μεγάλου τελικού μαζί με δύο από τους γνωστότερους Έλληνες bartenders, τον Σπύρο Πατσιαλό (www.huntingspirits.tv) και τον Δημήτρη Κιάκο (The Gin Joint).

Skinos_Final_LR_284edited
Ο νικητής του διαγωνισμού Αργύρης Βενιαμίν, bartender του Noel

Οι τρεις κριτές ανέδειξαν νικητή τον ταλαντούχο Αργύρη Βενιαμίν, bartender στο Noel, με το cocktail Orchard Crusta, στο οποίο μαεστρικά ένωσε το Skinos με χυμό φρέσκου λεμονιού, σιρόπι μελιού, Cynar και σπιτικό curd περγαμόντο. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Λιβανέζος Kevin Haddad του Central Station της Βηρυτού με το Julab, μια μεσογειακή εκδοχή του κλασικού Julep, ενώ τρίτος ήταν ο Μάρκος Πρίφτης από το CV Distiller με το cocktail του, One Way Ticket.

Skinos_Final_LR_308edited
Το επίμαχο cocktail Orchard Crusta που κατέκτησε την πρώτη θέση

Δες παρακάτω τις συνταγές των τριών πρώτων του διαγωνισμού:

1η θέση: Αργύρης Βενιαμίν (Noel)
Όνομα cocktail: Orchard Crusta – Γαρνιτούρα: φλούδα γκρέιπφρουτ και ζάχαρη εσπεριδοειδών

Συστατικά:
50 ml Skinos
10 ml Cynar
25 ml Χυμός λεμόνι
10 ml Σιρόπι μελιού
2 bsp σπιτικο curd περγαμόντο

2η θεση: Kevin Hahhad (Central Station – Βυρητός – Λίβανος)
Όνομα cocktail: Julab

Συστατικά:
30 ml Skinos
20ml Gin Mare
15ml homemade ginger syrup
5ml branca menta
5ml citric acid

3η θέση: Μάρκος Πρίφτης (CV Distiller)
Όνομα cocktail: One Way Ticket –  
Γαρνιτούρα: Dried Apple

Συστατικά:
50 ml Skinos
30 ml Shrub μήλου
μια πρέζα αλάτι
top up με σαμπανια
spray καπνιστού whiskey

info
Για περισσότερα νέα, συνταγές και άλλα μπείτε στο: www.facebook.com/skinosmastihaspirit