To Sympossio Greek Gourmet Touring, το γαστρονομικό όχημα-θεσμός του Ομίλου Aldemar Resorts που ταξιδεύει πάνω 10 χρόνια την ελληνική γαστρονομία στο εξωτερικό, επέστρεψε φέτος πιο δυναμικά από ποτέ.
Με concept «Τα αρωματικά βότανα της Ελλάδας», το 12 Sympossio ξεκίνησε τις εκδηλώσεις του από την Ιταλία. Τουριστικοί πράκτορες και σημαντικοί εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου συναντήθηκαν στο Μιλάνο και έμαθαν σύγχρονες ελληνικές συνταγές βασισμένες στην παράδοση, μαγείρεψαν όλοι μαζί υπό την καθοδήγηση του Executive Chef των Aldemar Resorts Γιώργου Χατζόπουλου και του Deputy Executive Chef Μανώλη Ρουμπάκη, κάθισαν στο ίδιο τραπέζι και απόλαυσαν μια αληθινή γιορτή γαστρονομίας. Είδαν, άκουσαν, μύρισαν, γεύτηκαν και αισθάνθηκαν την Ελλάδα!
Το φετινό μενού των εκδηλώσεων Sympossio τιμά το απόλυτο και διαχρονικό μυστικό της ελληνικής γαστρονομίας που κάνει τη μεγάλη διαφορά και δεν είναι άλλο από τα ελληνικά βότανα.
• Γιουβαρλάκια με αρωματικό ζωμό λουίζας, γιαούρτι με άνηθο και ελαιόλαδο μυρωδικών
• Χοιρινό φιλέτο με κολοκυθόπιτα και σάλτσα από θυμάρι
• Mousse γλυκοκολοκύθας με μαλακό μπισκότο γιαουρτιού, παστέλι κολοκυθόσπορου, παγωτό βανίλια και σάλτσα καραμέλα δεντρολίβανο
• Cocktail «Always a Friend I.R.»*.
Στην εκδήλωση του Μιλάνου παρευρέθηκε και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Aldemar Resorts και εμπνευστής του Sympossio, κος Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, ο οποίος συνομίλησε με τους προσκεκλημένους και συμμετείχε ενεργά στην επιτυχημένη εκδήλωση. Ο ίδιος δήλωσε: «Μετά από 2 χρόνια εγκλεισμού εξαιτίας της πανδημίας, το Sympossio ταξιδεύει πάλι στις κουζίνες της Ευρώπης. Για 12η χρονιά επιβεβαιώνει τη θέση του ως το κύριο γαστρονομικό καραβάνι της Ελλάδας».
Το επόμενο διάστημα το “καραβάνι” του Sympossio Greek Gourmet Touring θα βρεθεί στην Αγγλία, τη Γαλλία και τη Γερμανία. Εκεί θα συνεχίσει να αποκαλύπτει τη μαγεία των ελληνικών βοτάνων μέσα από ένα ταξίδι των αισθήσεων και γεύσεων, ενώ σύντομα αναμένεται να ανακοινωθούν και άλλοι προορισμοί.
* Το cocktail «Always a Friend I.R.» αποτελεί μια δημιουργία προς τιμήν και ως ανάμνηση του αγαπημένου φίλου και επί σειρά ετών συνάδελφου και συνοδοιπόρου στο Sympossio, Chef Ιωάννη Ροδοκανάκη που πριν από δυο χρόνια «έφυγε» άξαφνα από τη ζωή.