Ξεκίνησε από τη Νότια Κορέα, όμως, έγινε αρκετά δημοφιλής στη χώρα μας τον τελευταίο χρόνο, ίσως γιατί μοιάζει αρκετά στον δικό μας φραπέ.

Ο συγκεκριμένος καφές ονομάζεται Dalgona και έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής στο διαδίκτυο, όπου τελευταία κυκλοφορούν tutorials στις διαδικτυακές σελίδες του DIY (φτιάξτο μόνος σου) με τη συνταγή. Ειδικότερα, η συνταγή των Νοτιοκορεατών baristas γι’ αυτόν τον κρύο στιγμιαίο καφέ αποτελείται από ένα πηχτό μίγμα από ζάχαρη και καφέ μέσα σ ένα ποτήρι με γάλα. Μάλιστα, το μίγμα μένει στην κορυφή του ποτηριού, πάνω από το γάλα, θυμίζοντας τον αφρό του φραπέ.

Ο καφές dalgona φαίνεται ότι έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής λόγω και της καραντίνας, μιας και οι χρήστες του διαδικτύου μένουν αυτό το διάστημα στο σπίτι και ψάχνουν τρόπους να περάσουν το χρόνο τους, βλέποντας βίντεο.

Θες κι εσύ να τον φτιάξεις; Σου δίνουμε τη συνταγή…

Υλικά
2 κ.σ. στιγμιαίος καφές
2 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. ζεστό νερό
γάλα
παγάκια (εάν τον φτιάξετε κρύο)

Διαδικασία
Ρίχνετε σε ένα μπολ τον καφέ, τη ζάχαρη και το νερό
Χτυπάτε με το μιξεράκι ή με shaker για τουλάχιστον 3-5 λεπτά, έως ότου το μείγμα γίνει από αφρός μια πηχτή κρέμα.
Βάζετε σε ένα ποτήρι γάλα (ζεστό ή κρύο) και από πάνω ρίχνετε την πηχτή κρέμα

EXTRA TIPS
Προσέξτε οι δόσεις καφέ και νερού να είναι ίδιες ώστε να αποκτήσει την πηχτή υφή που απαιτείται. Και πολύ καλό χτύπημα!

Αν δεν βάλετε ζάχαρη, να ξέρετε ότι το μίγμα δεν θα βγει τόσο πηχτό και πλούσιο. Στην ουσία η ζάχαρη είναι απαραίτητη για το αποτέλεσμα. Εναλλακτικά αντικαταστήστε την με καφέ ζάχαρη ή ζάχαρη καρύδας, όχι όμως με στέβια ή άλλο γλυκαντικό.

Σερβίρετε με λίγη κανέλα ή κακάο. Στην πιο γκουρμέ εκδοχή του ρίξτε στο τέλος και λίγο εκχύλισμα βανίλιας.