Ηθοποιοί, χορευτές και καλλιτέχνες συμμετέχουν στην πρωτοβουλία της Συλλογικής Κουζίνας.

Ειδικότερα, την πρωτοβουλία της Ομάδας Αλληλεγγύης Support Art Workers στηρίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και το Σωματείο Εργαζομένων στο Χώρο του Χορού.

Ετοιμάστηκαν συνολικά 100 μερίδες, που διανεμήθηκαν από τα γραφεία του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Κάνιγγος 33, στο κέντρο της Αθήνας. Για όσους και όσες δεν είχαν τη δυνατότητα να μετακινηθούν ως εκεί, υπήρχε πρόβλεψη για διανομή στον χώρο τους.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές «η στήριξη των ανθρώπων του Πολιτισμού αποτελεί προτεραιότητα στο πλαίσιο της αλληλεγγύης, κυρίως σε μια εποχή που το κράτος και η κυβέρνηση μας έχουν αφήσει όλους στο έλεος της πανδημίας και της αυθαιρεσίας, χωρίς Υγεία και χωρίς εισόδημα, χωρίς δουλειά, χωρίς μέλλον».

«Στην “ασώματη” κοινωνία που μας έχει επιβληθεί εμείς παρεμβαίνουμε και μεταμορφώνουμε τα σώματα μας σε πομπούς και δέκτες αλληλεγγύης», τονίζουν ηθοποιοί, χορευτές και καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία της Συλλογικής Κουζίνας και συμπληρώνουν πως «δημιουργούμε μια κοινωνική κουζίνα για ανέργους/ες και εργαζόμενους/ες, ντόπιους και μετανάστες, από τον χώρο του πολιτισμού αλλά και κάθε άλλο κλάδο, και καλούμε όλους όσοι/ες το έχουν ανάγκη να στηρίξουν την πρωτοβουλία και να ωφεληθούν από αυτήν».

Δείτε επίσης:
Lockdown: Γιορτές χωρίς εστίαση με ρεβεγιόν στο σπίτι

Αγία Πετρούπολη: Κλείνουν καφέ και εστιατόρια στις γιορτές

Εστίαση: Επιδότηση έως και 5.000 ευρώ για εξωτερική θέρμανση