Με ιστορία από το 1934, η Ένωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου (ΕΟΣΣ) συλλέγει το σταφύλι και παράγει το κρασί στα δύο οινοποιεία της και στη συνέχεια το διαθέτει, χύμα ή εμφιαλωμένο, στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.
Με τις εξαγωγές να είναι ένα από τα δυνατά της χαρτιά (η Γαλλία εισάγει το 60% της παραγωγής του νησιού), τα κρασιά του συνεταιρισμού κάνουν το γύρο του κόσμου και καθιστούν ξακουστή τη χώρα μας. Το «Μοσχάτο κρασί Samos», τα γλυκά «Nectar 1975», «Anthemis», «Grand Cru», «Φυλλάς», «Vin Doux» αλλά και τα ξηρά «Golden Samena», «Ψηλές κορφές», «Αγέρι του Αιγαίου» και «Δρυούσα» καλύπτουν με τις τανίνες τους όλα τα γούστα και φιγουράρουν σε λίστες με διεθνείς διακρίσεις.
info
Ένωση Οινοπ/κών Συνεταιρισμών Σάμου, Μαλαγάρι, Σάμος, τηλ. 22730 87511, www.samoswine.gr