Τα πρώτα δείγματα από το άνοιγμα της εστίασης ήταν θετικά και έφεραν χαμόγελα σε επιχειρηματίες και εργαζόμενους που είδαν τον κόσμο να σπεύδει να στηρίξει τον κλάδο ο οποίος για έξι μήνες ήταν κλειστός λόγω των μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού.

Ωστόσο, τα χαμόγελα δεν ήρθαν σε όλους μιας και υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις που δεν άνοιξαν αλλά και χιλιάδες εργαζόμενοι που δεν πήγαν για δουλειά, δημιουργώντας έντονο προβληματισμό και αγωνία για το μέλλον τους. Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Επισιτισμού Τουρισμού κ. Γιώργος Χότζογλου μιλώντας στο protothema.gr εξήγησε τον προβληματισμό που υπάρχει στον κλάδο, ενώ αποκάλυψε πως πάρα πολλές επιχειρήσεις ακόμη δεν άνοιξαν.

«Έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα ευφορίας και πανηγυρισμού τις δυο πρώτες ημέρες του ανοίγματος της εστίασης, δυστυχώς όμως δεν είναι έτσι τα πράγματα, γιατί το 25% των επιχειρήσεων δεν άνοιξε και ο λόγος που δεν άνοιξαν γιατί δεν έχουν εξωτερικούς χώρους να δουλέψει. Σε αυτό το ποσοστό θα πρέπει να προσθέσουμε και το ποσοστό των επιχειρήσεων εστίασης που είναι σε μεγάλους τουριστικούς προορισμούς και είναι κλειστά. Τι θα γίνει με τους εργαζόμενους αυτούς κανείς δεν ξέρει. Θα συνεχιστεί η αναστολή σύμβασης ή ανοίξαμε την εστίαση στις 3 Μαϊου και δεν έχουμε καμία υποχρέωση στους εργαζομένους;»

Σύμφωνα με τον κ. Χότζογλου ακόμη και οι επιχειρήσεις που άνοιξαν λειτούργησαν με μειωμένο προσωπικό λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό, καθώς υπάρχουν λιγότερα τραπεζοκαθίσματα, και μειωμένο ωράριο λειτουργίας.

«Λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό με τις αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα, όπου μειώθηκαν οι θέσεις αλλά και το μειωμένο ωράριο έχουν ως αποτέλεσμα την εργασία σε λιγότερους εργαζόμενους. Και κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει όλο αυτό το προσωπικό που δεν εργάζεται. Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε η αναστολή τελείωσε τον Απρίλιο, αλλά σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις της κυβέρνησης η αναστολή σύμβασης θα συνεχιστεί σε όσες επιχειρήσεις παραμείνουν κλειστές με εντολή κυβέρνησης, επομένως κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει με όλους αυτούς τους συναδέλφους».

Πηγή: Protothema.gr

Δείτε επίσης:
Γκόρντον Ράμσεϊ υπερασπίζεται το βρετανικό πρωινό του μενού του

Φτιάξε την καρμπονάρα των 10 λεπτών του Γκόρντον Ράμσεϊ

Το burger στο νέο εστιατόριο του Γκόρντον Ράμσεϊ κοστίζει σχεδόν 88 ευρώ

Το άρθρο της εβδομάδας