Ένα μεγάλο κτήμα στο Αλεποχώρι, φρέσκα μυρωδικά, λαχανικά στην καλύτερη στιγμή τους, σπάνια βότανα, φρέσκοι καρποί και νοτισμένο χώμα, γνώριμες μυρωδιές της ελληνικής φύσης –ο ιδιωτικός κήπος του βραβευμένου σεφ Τάσου Μαντή γίνεται πηγή έμπνευσης και δημιουργίας για το Soil, το πρώτο του εστιατόριο ως σεφ-πατρόν.

Είναι γνωστή η αγάπη του Τάσου Μαντή για τις γεύσεις της ελληνικής γης, τις αγνές πρώτες ύλες, τα φρέσκα υλικά, τους μικρούς παραγωγούς και τους τροφοσυλλέκτες, όπως επίσης και η αφοσίωσή του στην εξαιρετική ποιότητα και τη δημιουργικότητα.

Τα τελευταία δύο χρόνια ως επικεφαλής σεφ του βραβευμένου με αστέρι Michelin εστιατορίου Hytra (το ένα από τα 4 συνολικά εστιατόρια της χώρας που έχουν αυτή τη διάκριση) κατάφερε να εφαρμόσει σε μεγάλο βαθμό τις αρχές της ολιστικής γαστρονομίας.

Για το εμπνευσμένο μενού του Hytra, ο Μαντής χρησιμοποιούσε σπάνια βότανα, βρώσιμα λουλούδια, μυρωδικά και λαχανικά που καλλιεργούσε στο κτήμα με την πολύτιμη βοήθεια του πατέρα του ο οποίος, όπως έχει αναφέρει ο ίδιος πολλές φορές, καθόρισε την αγάπη του για τη φύση, τους κήπους και τις καλλιέργειες.

Με το Soil o ταλαντούχος σεφ φαίνεται να κάνει το επόμενο μεγάλο (και τολμηρό) βήμα στην καριέρα του, ακολουθώντας πιστά την ολιστική φιλοσοφία του. Επιθυμία του είναι το μενού του νέου εστιατορίου να καθορίζεται από τις βιολογικές καλλιέργειες του κτήματος και να ακολουθεί την εποχικότητά τους.

Σεβασμός στη φύση και στις εποχές, περιβαλλοντική οικονομία και βιωσιμότητα είναι οι νέες αρχές της γαστρονομίας σε όλον τον κόσμο και ο Τάσος Μαντής είναι από τους πρωτοπόρους στη χώρα μας, που τις κάνουν πράξη. Το Soil – που σημαίνει «χώμα» στα ελληνικά και κάνει σαφή τη σύνδεσή του με τον αγαπημένο του «κήπο»– μοιάζει με όνειρο ζωής για τον πολυβραβευμένο σεφ.

Το Soil θα ανοίξει τις πόρτες του πιθανότατα στις αρχές Νοεμβρίου, σε ένα ανακαινισμένο νεοκλασικό στη γειτονιά του Καλλιμάρμαρου.

Θα κάνουμε υπομονή μέχρι τότε και θα επανέλθουμε με περισσότερες λεπτομέρειες.

 

Δείτε επίσης:
Hytra: Yψηλή μαγειρική τέχνη από τον Τάσο Μαντή

Galazia Hytra Paros: Δημιουργική ελληνική κουζίνα με θέα στο Αιγαίο

Το Noma της Κοπεγχάγης κατακτά το 3ο αστέρι Michelin