Έχοντας γράψει ιστορία στην ελληνική φιλοξενία για περισσότερο από έναν αιώνα, το Poseidonion Grand Hotel στις Σπέτσες ανοίγει τις πόρτες του την Τετάρτη 17 Ιουνίου επιφυλάσσοντας για τους επισκέπτες του και γαστρονομικές εκπλήξεις.
Μετά την αποχώρηση του σεφ Σταμάτη Μαρμαρινού, ο καταξιωμένος Γάλλος σεφ Olivier Campanha, αναλαμβάνει το τιμόνι των εστιατορίων του. Εμβληματικού ξενοδοχείου του Νησιού των Αρωμάτων.
Ο νέος σεφ του Ποσειδωνίου έρχεται να εξελίξει τη γαστρονομική φιλοσοφία του ξενοδοχείου προσδίδοντας τη δική του προσωπική μαγειρική ταυτότητα στα μενού των εστιατορίων Library Brasserie και Βostani, τα οποία ήδη αποτελούν προορισμό για τους επισκέπτες του νησιού. Έχοντας θητεύσει για περισσότερα από 20 χρόνια στις κουζίνες κορυφαίων και πολυβραβευμένων εστιατορίων, η σταδιοδρομία του Olivier Campanha περιλαμβάνει σταθμούς όπως το βραβευμένο με 2 αστέρια Michelin εστιατόριο La Tour d’ Argent και το 3άστερο Pierre Gagnaire Restaurant στο Παρίσι καθώς και το λονδρέζικο Sketch, επίσης βραβευμένο με αστέρια Michelin.
Με έμφαση στις αγνές πρώτες ύλες από το μποστάνι του Ποσειδωνίου, από τοπικούς παραγωγούς του νησιού αλλά και από την ευρύτερη περιοχή του αργολικού κάμπου, και έμπνευση από τις ρίζες της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας, ο Olivier Campanha συνδυάζει την εγχώρια παράδοση με γαλλικές τεχνικές, παρουσιάζοντας καθαρές γεύσεις και νόστιμα πιάτα. Το ανανεωμένο μενού της Library Brasserie θα είναι αφιερωμένο στην ελληνική κουζίνα με νότες από ολόκληρη τη Μεσόγειο, ενώ στο Bostani, τη βιολογική φάρμα του Ποσειδωνίου, οι επισκέπτες θα ζήσουν μια ολιστική farm-to-table εμπειρία μέσα στην ολάνθιστη φύση των Σπετσών. O Olivier Campanha επιμελείται επίσης το μενού της παραλίας Paradise Beach στην Αγία Μαρίνα, προσφέροντας τις γευστικές του προτάσεις και πλάι στο κύμα.
Tα βράδια του καλοκαιριού στις Σπέτσες θα είναι αφιερωμένα σε ξεχωριστές στιγμές κάτω από τον έναστρο ουρανό παρέα με signature cocktails και spirits από τη λίστα που επιμελείται o Θάνος Προυναρούς και η ομάδα του Baba Au Rum. Ένα από τα πιο αγαπημένα bars της Αθήνας και ένα από τα “The World’s 50 Best Bars”, το Baba Au Rum συνεχίζοντας την επιτυχημένη συνεργασία του με το Ποσειδώνιο θα υποδέχεται και στις Σπέτσες, στην ατμοσφαιρική αυλή του Palms Bar τους λάτρεις του fine drinking.
Δείτε επίσης
Γαστρονομία από το Bostani στο τραπέζι στο Poseidonion στις Σπέτσες
Το Baba Au Rum στο Poseidonion Grand Hotel
Il Cortile, η φρέσκια γευστική πρόταση στις Σπέτσες