Θυμάσε τον Τούρκο, Nusret Gökçe, γνωστό και ως «Salt Bae», που έγινε viral στα social media πέρυσι λόγω του χαρακτηριστικού τρόπου που αλατίζει το κρέας; Ε αυτός που λες, αποφάσισε να εκμεταλλευτεί για μια ακόμη φορά την απίστευτη απήχηση που έχει στο κοινό και να διασπάσει την επιχείρηση εστίασης που διαθέτει και να εντάξει ένα μέρος της σε μια πιθανή αρχική δημόσια προσφορά.
Η εταιρεία επενδύσεων Doghen Holding AS του Sahenk συνεργάζεται με συμβούλους για να εντάξει μερικά από τα εστιατόρια της αλυσίδας Dogus Restaurant Entertainment & Management σε ξεχωριστή μονάδα. Το spin-off λέγεται ότι θα περιλαμβάνει το franchise του ιαπωνικού εστιατορίου Zuma και του μπριζολάδικου Nusr-Et του Τούρκου δισεκατομμυριούχου, μεταξύ άλλων.
Μόλις ολοκληρωθεί το spin-off, η νέα μονάδα θα μπορούσε να προχωρήσει μέσα σε αυτή τη χρονιά σε ένα ομολογιακό δάνειο σε δολάρια κι αργότερα, σε μια δημόσια εγγραφή στο Λονδίνο το 2019. Το «D.ream», όπως είναι γνωστό το εστιατόριο, διαθέτει καταστήματα όπως τα Da Mario, Fenix, Coya, Gina και Gunaydin, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του.
“Τα τρόφιμα και τα ποτά είναι ένας τομέας στον οποίο είμαστε πολύ επικεντρωμένοι και αναπτύσσονται γρήγορα”, δήλωσε ο Dogus Holding σε μια ηλεκτρονική δήλωση. “Έχουμε διάφορα σχέδια για να υποστηρίξουμε περαιτέρω αυτήν την ανάπτυξη. Το 2018 θα είναι ένα έτος που θα εφαρμόσουμε δράσεις προσανατολισμένες στην ανάπτυξη. Θα κάνουμε πολλή δουλειά στον τομέα των τροφίμων και των ποτών φέτος”, συνέχισε.
Δες ακόμη:
Ποιος Salt Bae; Ήρθε ο Cilantro Bae!