Ο έγκριτος οδηγός γεύσης, που δημιουργήθηκε από τους Γάλλους Henri Gault και Christian Millau και έχει επεκταθεί σε 22 χώρες, έρχεται προσεχώς και σε ελληνικό έδαφος.
Πρόκειται για μια σημαντική είδηση για την ελληνική γαστρονομική σκηνή δεδομένου ότι πρόκειται για έναν οδηγό παγκοσμίου βεληνεκούς ο οποίος αξιολογεί εστιατόρια διαφορετικών κατηγοριών μέσα από ένα αξιοκρατικό σύστημα που βασίζεται στην κριτική εκπαιδευμένων επιθεωρητών από τον θεσμό. Οι επιθεωρητές επισκέπτονται ανώνυμα το εκάστοτε εστιατόριο με τον ρόλο του πελάτη και κρίνουν την γεύση, την ποιότητα, το σέρβις, την ατμόσφαιρά καθώς και την σχέση ποιότητας τιμής. Στόχος του Gault & Millau Greece είναι η ανάδειξη της ελληνικής κουζίνας και των σταθερών που τη διαμορφώνουν, σε διεθνές επίπεδο ενισχύοντας τη δυναμική της παρουσίας της Ελλάδας στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη. Σημειώνουμε ότι μαζί με τον οδηγό Michelin θεωρείται ο πιο σημαντικός θεσμός στο πεδίο της γεύσης διεθνώς.
Η έναρξη του Gault & Millau στην Ελλάδα θα ανακοινωθεί σε λαμπερή εκδήλωση στις 22 Νοεμβρίου.
Δείτε επίσης
Οδηγός Michelin: Η «βίβλος» της γαστρονομίας
Οι «προάγγελοι» του Οδηγού Michelin