Ο ταλαντούχος σεφ του Varoulko Seaside, Γιάννης Παρίκος, προστίθεται στην ομάδα των σεφ του olivemagazine.gr εμπλουτίζοντάς την με τις ιδιαίτερες συνταγές του.

Έτσι, από την ερχόμενη Δευτέρα και κάθε εβδομάδα ο Γιάννης Παρίκος θα μας δίνει νόστιμες και κυρίως δοκιμασμένες συνταγές του για να τις φτιάχνουμε κι εμείς στο σπίτι!

giannis-paroikos

Η εμπειρία και το βιογραφικό του Γιάννη είναι τουλάχιστον εντυπωσιακά. Με εκπαίδευση μεταξύ άλλων στο βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin εστιατόριο Epicure του παριζιάνικου Hotel Bristol στο πλευρό του Eric Frechon και στο διάστερο Sea Gril στις Βρυξέλλες με τον Yves Mattagne, συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πιο αξιόλογους Έλληνες επαγγελματίες της γενιάς του. Σε ελληνικό έδαφος, το ενεργητικό του συμπεριλαμβάνει θητεία σε πολυβραβευμένα εστιατόρια, όπως η Σπονδή, η Χύτρα- στην οποία ήταν σεφ τη σεζόν 2009-2010 αποσπώντας 1 αστέρι Michelin- το Water Restaurant του ξενοδοχείου Sani Asterias Suites, το Life Gallery, το Cash κ.ά. Έχει τιμηθεί με Χρυσό Σκούφο επί 9 συναπτά έτη ενώ σήμερα η σύγχρονη γευστική αισθητική του αποτυπώνεται στα πιάτα του εμβληματικού Βαρούλκο (1 αστέρι Michelin) στον Πειραιά, στο οποίο είναι σεφ.