Πλέον σε ολόκληρη την Αυστρία και τη Σαξονία (ομόσπονδο κρατίδιο της Γερμανίας) θα πρέπει κανείς να διαθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης προκειμένου να έχει πρόσβαση στην εστίαση, όπου μέχρι τώρα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση και όσοι προσκόμιζαν αρνητικό διαγνωστικό τεστ. Ως «lockdown για τους ανεμβολίαστους» περιγράφει τη νέα κατάσταση η Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Ενόψει της εφαρμογής των νέων μέτρων, στην Αυστρία σημειώθηκε την Κυριακή ρεκόρ προσέλευσης πολιτών για εμβολιασμό, με ουρές έξω από τα εμβολιαστικά κέντρα, κυρίως όπου ο εμβολιασμός μπορούσε να γίνει χωρίς ραντεβού. Από σήμερα, εκτός από την εργασία χρειάζεται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης σε επιχειρήσεις εστίασης, στο λιανικό εμπόριο, στα κομμωτήρια, στα ξενοδοχεία, στα θέατρα, σε συναυλίες, σε αθλητικές εκδηλώσεις. Επιπλέον, η αυστριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι τα πιστοποιητικά εμβολιασμού θα ισχύουν στο εξής για εννέα μήνες και θα ανανεώνονται μόνο με τη χορήγηση της ενισχυτικής εμβολιαστικής δόσης.

Τέλος, όσον αφορά την κατάσταση στη Σαξονία, το μεγαλύτερο ομόσπονδο κρατίδιο της Γερμανίας, εφαρμόζει γενικό περιορισμό της πρόσβασης σε χώρους και υπηρεσίες με εξαίρεση μόνο για τους εμβολιασμένους και τους νοσήσαντες. Μέχρι την 25η Νοεμβρίου σε ξενοδοχεία, εσωτερικούς χώρους εστίασης, εκδηλώσεις αθλητικού και πολιτιστικού περιεχομένου θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε αυτές τις δύο ομάδες πολιτών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης:
Sachertorte (Ζάχερ Τόρτε), η διάσημη αυστριακή τούρτα

Café στη Γερμανία μοίρασε τα πιο περίεργα καπέλα για να τηρούνται οι αποστάσεις

Στη Γερμανία ξεφύτρωσαν αυτόματοι πωλητές λουκάνικων και πατατοσαλάτας!