Το Supper Club του Mona επιστρέφει στο Μοναστηράκι στις 27 και 28 Μαΐου με δύο γαστρονομικές βραδιές που επιχειρούν να μεταφέρουν την ατμόσφαιρα και τον παλμό της Κωνσταντινούπολης στο κέντρο της Αθήνας. Προσκεκλημένοι του γνωστού concept hotel είναι οι Cenk Debensason και Debora Ipekel, οι άνθρωποι πίσω από το Arkestra, το εστιατόριο και listening bar της Κωνσταντινούπολης που έχει τιμηθεί με αστέρι Michelin.

Φημισμένοι και οι δύο για την ευρηματική τους προσέγγιση στη γαστρονομία και τη μουσική επιμέλεια, ο Cenk και η Debora, ζευγάρι και στη ζωή, είναι η καρδιά και η ψυχή του Arkestra, ενός δυναμικού χώρου που ενώνει τη γεύση, τη μουσική και το εντυπωσιακό design. Για δύο βραδιές μόνο, το Mona μεταμορφώνεται για να γίνει μια προέκταση του κόσμου τους, ενός κόσμου που χαρακτηρίζεται από εκλεπτυσμένη αισθητική και χαρούμενη διάθεση και είναι το αποτέλεσμα μιας δημιουργικής σύμπραξης.

Το Arkestra, από τα πρώτα εστιατόρια στην Τουρκία που βραβεύτηκε με αστέρι Michelin, έχει γίνει ο δημοφιλέστερος προορισμός νυχτερινής διασκέδασης στην Κωνσταντινούπολη, προσφέροντας εξαιρετικό φαγητό σε εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα, και παράλληλα ψυχαγωγία με χαλαρή διάθεση. Το βραβευμένο εστιατόριο λειτουργεί από το 2022 σε μια βίλα του 1960. Στους χώρους του, τα εποχικά προϊόντα συναντούν τη γαλλική τεχνική και ο ήχος κατέχει τον ίδιο κυρίαρχο ρόλο με τη γαστρονομία. Από μικρά πιάτα στο bistro Ritmo μέχρι θρυλικά DJ set στον πάνω όροφο, το Arkestra είναι ένα μέρος για φαγητό, συνάντηση και ψυχαγωγία.

Η φιλοσοφία του χώρου αντικατοπτρίζει τις εμπειρίες τού head chef Cenk Debensason, ο οποίος γεννήθηκε στην Τουρκία, εκπαιδεύτηκε στη Γαλλία και απέκτησε τη γευστική του ταυτότητα στην Αμερική. Έχοντας μαθητεύσει δίπλα σε θρύλους της γαστρονομίας, όπως οι Alain Senderens και Gary Danko, η διαδρομή του Cenk περιλαμβάνει fine dining εστιατόρια στο Σαν Φρανσίσκο και ένα sold-out supper club στο Λος Άντζελες. Τα πιάτα του αφηγούνται μια ιστορία παράδοσης, ταξιδιού και προσωπικής έκφρασης.

Στο Mona, με τη βοήθεια της ομάδας του Minu Athens, ο Cenk θα παρουσιάσει ένα ειδικά επιμελημένο μενού που αποτυπώνει το πνεύμα του Arkestra, αψηφώντας τα όρια ανάμεσα στις κουζίνες και τιμώντας τα τοπικά προϊόντα. «Θα μεταφέρω στη μαγειρική την παιχνιδιάρικη αλλά εκλεπτυσμένη προσέγγιση του Arkestra, αντλώντας έμπνευση από τη γοητευτική απλότητα των ελληνικών πρώτων υλών» λέει ο ίδιος.

Η Debora, συνιδρύτρια και καταξιωμένη μουσική παραγωγός, θα επιμεληθεί τη μουσική επένδυση κάθε βραδιάς με ένα DJ set αποκλειστικά από βινύλιο, μεταφέροντας τους εκλεκτικούς ήχους του θρυλικού Listening Room του Arkestra.

Με μόνο 50 θέσεις διαθέσιμες κάθε βράδυ, οι προσκεκλημένοι θα απολαύσουν ένα μενού γευσιγνωσίας σε οικογενειακή ατμόσφαιρα, με εκλεκτά φυσικά κρασιά και μοναδικά μουσικά ταξίδια. Στο ατμοσφαιρικό Living Room του Mona θα βιώσουν μια εμπειρία αισθήσεων ανάμεσα στην Αθήνα και την Κωνσταντινούπολη, με αναφορές στην κουζίνα, την κουλτούρα και τη μουσική τους, έχοντας την ευκαιρία να ανταλλάξουν ιδέες και να καλλιεργήσουν σχέσεις γύρω από ένα τραπέζι.

Ένα από τα πολυαναμενόμενα supper club της πόλης, το Mona αποτελεί μέρος της αποστολής του δημιουργικού στούντιο του House of Shila που έχει στόχο την προώθηση του πολιτιστικού διαλόγου και την ανταλλαγή μεταξύ δημιουργών από διαφορετικούς χώρους, αναδεικνύοντας ταλέντα τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Με αυτόν τον τρόπο, το Mona συνεχίζει να διαμορφώνει το εξελισσόμενο γαστρονομικό τοπίο της Αθήνας ως μια αυθεντική γιορτή δημιουργικής έκφρασης.

Info

27 & 28 Μαΐου 2025
Ώρα έναρξης: 20:00
Mona Athens, Κακουργοδικείου 4, Ψυρρή
Χωρητικότητα: 50 θέσεις κάθε βράδυ
Εισιτήρια: 70 ευρώ | 65 ευρώ για τα μέλη του House of Shila
Κρατήσεις εισιτηρίων εδώ

Ο Cenk Debensason 

Ο Cenk Debensason γεννήθηκε στην Τουρκία και είναι συνιδρυτής και Head Chef του Arkestra. Η καριέρα του ξεκίνησε στη Γαλλία όπου σπούδασε Culinary Arts and Restaurant Management στο Ινστιτούτο Paul Bocuse της Λυόν και μετά ταξίδεψε στον κόσμο για να καλλιεργήσει τις μαγειρικές του δεξιότητες. Θήτευσε σε μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια, όπως τα Alain Senderens, Château de Bagnols, Maison Clovis και Gary Danko. Ο Cenk διοργάνωσε μια σειρά sold out pop-up δείπνων στο Λος Άντζελες το 2013, με την ονομασία «The Cartoonist», προτού επιστρέψει στη γενέτειρά του, την Κωνσταντινούπολη, το 2016. Πριν το Arkestra, ο Cenk ήταν head chef του δημοφιλούς cult εστιατορίου Petra και γαστρονομικός σύμβουλος για δύο χρόνια, ενώ παράλληλα ήταν οικοδεσπότης σε ένα καλοκαιρινό pop-up εστιατόριο στο Μπόντρουμ, την αρχαία Αλικαρνασσό, μαζί με τη σύντροφό του Debora Ipekel.

Η Debora Ipekel

Προτού μετακομίσει στην Κωνσταντινούπολη και ανοίξει το Arkestra, η Debora συμμετείχε ενεργά στη ζωντανή μουσική σκηνή του Λονδίνου, διοργανώνοντας events για το Boiler Room και πάρτι σε όλη την υφήλιο. Αφού εργάστηκε σε ένα κατάστημα δίσκων στο Λονδίνο και ως DJ σε μπαρ, εστιατόρια και club σε όλη την Ευρώπη, πραγματοποίησε τη βαθιά επιθυμία και το όνειρό της να ανοίξει έναν δικό της χώρο που θα συνδύαζε φαγητό, μουσική, ποτό και κουλτούρα. Σήμερα παρουσιάζει τη δική της μηνιαία εκπομπή στο NTS Radio, με επιλεγμένα κομμάτια ανεξαρτήτως μουσικού είδους, και έχει τη δική της δισκογραφική εταιρεία Zel Zele.

Το House of Shila

«Δημιουργούμε concept χώρους που λειτουργούν ως εργαστήρια βιωματικής αφήγησης. Με αφοσίωση σε οτιδήποτε τέρπει τις αισθήσεις, το έργο μας είναι πολυδιάστατο και εκτείνεται από boutique hotels (Mona και Shila), design και creative direction, μέχρι διοργάνωση pop-up εκδηλώσεων και εκδόσεις» αναφέρουν οι άνθρωποι του House of Shila, τονίζοντας: «Μέσα από συνεργασίες με δημιουργούς από όλο τον κόσμο, το House of Shila δρα ως καταλύτης δημιουργικότητας, παρουσιάζοντας εμπνευσμένα έργα που φέρνουν κοντά καλλιτέχνες, designers και επιχειρηματίες, στηρίζοντας παράλληλα τα ταλέντα από οποιονδήποτε χώρο».

Το Mona Supper Club

Το Mona Supper Club είναι μια σειρά δείπνων, τη διοργάνωση των οποίων ξεκίνησε και επιμελείται το House of Shila, με παγκοσμίως καταξιωμένους chef σε συνεργασία με τοπικά ταλέντα και με τη συμμετοχή της δημιουργικής σκηνής της Αθήνας. Σε κάθε εκδήλωση ένας προσκεκλημένος chef δημιουργεί στο Living Room του Mona τις γαστρονομικές του προτάσεις. Οι βραδιές του Supper Club του Mona έχουν αναδειχθεί σε ιδιαίτερα δημοφιλείς και περιζήτητες κοινωνικές εκδηλώσεις, προσφέροντας μια γεύση εφήμερης έμπνευσης, όπου παλιοί και νέοι φίλοι βρίσκουν την ευκαιρία να συναντηθούν γύρω από ένα τραπέζι.