Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο γνωστός pizzaiolo του Odori Νίκος Σωτηρόπουλος καταφέρνει να κερδίσει μια θέση στις 50 καλύτερες της Ευρώπης.

Σε μια λαμπρή τελετή στη Μαδρίτη ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του θεσμού 50 Top Pizza Europa 2024. Ο Νίκος Σωτηρόπουλος κέρδισε φέτος την 25η θέση στους καλύτερους της Ευρώπης. Στην εκδήλωση για την παραλαβή του βραβείου -πέρα από τον σεφ- παρευρέθηκαν και ο Μανώλης Λυκιαρδόπουλος και ο Θανάσης Τσανάκας, 2 από τους ιδιοκτήτες του Odori.


Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Νίκος Σωτηρόπουλος παίρνει διάκριση στον συγκεκριμένο θεσμό. Για την ακρίβεια, είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που βραβεύεται ενώ μάλιστα φέτος βρέθηκε πιο ψηλά στη βαθμολογία, καθώς το 2023 είχε κατακτήσει την 28η θέση.

Ο Νίκος Σωτηρόπουλος είναι ένας pizzaiolo, οπαδός της ναπολιτάνικης σχολής. Αυτό σημαίνει ότι αφήνει το ζυμάρι να ωριμάσει για περίπου μια ημέρα και στη συνέχεια, αφού βάλει τα υλικά, ψήνει την πίτσα στον ξυλόφουρνο. Όπως μας έχει αναφέρει ο ίδιος παλιότερα, «η ναπολιτάνικη τύπου, που φτιάχνουμε εμείς, σε δυνατή φωτιά χρειάζεται από 60 με 90 δευτερόλεπτα. Στη Ρώμη, όπου φτιάχνουν την pinsa, που είναι πιο τραγανή, θέλουν πιο χαμηλή φωτιά και λίγο περισσότερο χρόνο. Όμως, σε καμία περίπτωση η pizza δεν θέλει πολλά λεπτά επαφή με τη φωτιά».

To Odori βρίσκεται στην παρακάτω διεύθυνση: Σκουλενίου 2, Αθήνα, τηλ. 210 3314674