Γνωρίζατε ότι μόνο το 5% των Αμερικάνων είναι εξοικειωμένο με τη μεσογειακή κουζίνα και τα οφέλη της; Χάρη στην εκπομπή «My Greek Table», που φέρει την υπογραφή της Νταιάνα Κόχυλα και ξεκινά το τηλεοπτικό της ταξίδι τον Οκτώβρη στις ΗΠΑ αυτό το δεδομένο θα αλλάξει…
Από τη Νεφέλη Λυγερού
Πρόκειται για τη σεφ που προωθεί διεθνώς -όσο ελάχιστοι- την ελληνική κουζίνα μέσω των βιβλίων, των εκπομπών και των σεμιναρίων της. Εξάλλου, τρία από τα πιο δημοφιλή μεσογειακά εστιατόρια των Η.Π.Α- το Pylos στη Νέα Υόρκη, το Axia στο Νιου Τζέρσι και το Avli στο Σικάγο- στηρίζονται στην εμπειρία, στο μεράκι και στην τεχνογνωσία της.
Μία γεύση του νέου εγχειρήματος της ελληνοαμερικανίδας σεφ είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι παρευρέθηκαν στη βραδιά που οργάνωσε προς τιμήν της ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιτ και η σύζυγός του. Εκεί ξετυλίχτηκε η φυσιογνωμία της εκπομπής που ουσιαστικά αποτελεί ένα οδοιπορικό γεύσεων σε περιοχές της Ελλάδας. Φέροντας τον τίτλο «My Greek Table with Diane Kochilas», το αμερικάνικο κοινό θα μυηθεί όχι μόνο σε παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις και συνταγές, σε τοπικά προϊόντα, αλλά και στη φιλοξενία και στο ελληνικό πνεύμα που διατηρείται ακόμα ακέραιο σε διάφορες περιοχές της χώρας μας.
Εξάλλου, η εκπομπή φέρει την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και έχει την οικονομική υποστήριξη του ΕΟΤ, καθώς αναμένεται να προωθήσει τον χάρτη των ελληνικών εξαγωγών, αλλά και να εδραιώσει την Ελλάδα ως γαστρονομικό προορισμό. Το τηλεοπτικό αυτό ντοκιμαντέρ αποτελείται από 13 επεισόδια ανά τηλεοπτική σεζόν. «Η Ελληνική Κουζίνα είναι υγιεινή, πεντανόστιμη και προσφέρει ασύγκριτη ποικιλία προϊόντων και γεύσεων. Η εκπομπή αυτή είναι η πραγματοποίηση ενός μεγάλου ονείρου μου. Ήθελα να δείξω τον πολιτιστικό, τουριστικό και γαστρονομικό πλούτο της Ελλάδας στο κοινό της Αμερικής, ένα κοινό που στην πραγματικότητα γνωρίζει πολύ λίγα για τη χώρα, τα προϊόντα και το τραπέζι της», αναφέρει η Νταϊάνα Κόχυλα. «Με αυτή την εκπομπή φιλοδοξώ όχι μόνο να δείξω μια άλλη Ελλάδα, αλλά και έναν εντελώς διαφορετικό γαστριμαργικό πολιτισμό που τρέφει το σώμα και την ψυχή και στον οποίο οφείλω αυτό που είμαι σήμερα ως άνθρωπος και ως μαγείρισσα».
Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία στον πρώτο κύκλο να μάθουν τα πάντα γύρω από το ελαιόλαδο, τις ελιές, τα ελληνικά τυριά, τα παραδοσιακά δημητριακά, το φύλλο, τις πίτες, το κρασί, το ούζο και το τσίπουρο. Μερικά μόνο από τα υλικά για τα οποία η σειρά ταξίδεψε στην Κρήτη, στην Σαντορίνη, στην Ικαρία, στην Λέσβο, στην Πελοπόννησο, στην Αθήνα, στον Βόλο, στο Πήλιο, στη Ήπειρο και τη Νάουσα.
Καλή όρεξη Αμερική!!