Το πρώην Dantelyan, το πολυβραβευμένο μπαρ του Ryan Chetiyawardana, που πέρυσι η επιτροπή των World’s 50 Best Bars κατέταξε πρώτο στη λίστα με τα καλύτερα του κόσμου, άνοιξε ξανά με το όνομα Lyaness στο ξενοδοχείο Sea Containers του Λονδίνου, δηλαδή το πρώην Mondrian.

Ο Chetiyawardana, μετά την περσινή βράβευση του μπαρ ανακοίνωσε ότι θα το έκλεινε με σκοπό να δημιουργήσει ένα πιο λαμπερό project, με διαφορετική φιλοσοφία. Το cocktail menu του Lyanesse είναι ενδεικτικό αυτού του σκεπτικού δεδομένου ότι δεν έχει την κλασική μορφή του είδους αλλά ετοιμάζεται από μια γκάμα μόλις 7 συστατικών. Η έμπειρη ομάδα της μπάρας αναλαμβάνει να προσφέρει μια fine drinking εμπειρία στους επισκέπτες καθοδηγώντας τους με επιλογές και ιδιαίτερους συνδυασμούς υλικών, σε νέα μονοπάτια. Η προσέγγιση του Ryan Chetiyawardana μοιάζει αρκετά με αυτή του κόσμου της εστίασης όπου οι σεφ χρησιμοποιούν ως αφετηρία της δημιουργικής διαδικασίας την πρώτη ύλη τους. Η ομάδα συνεργάστηκε με διεθνώς αναγνωρισμένους σεφ με σκοπό να διευρύνουν το κοινό τους μέσω νέων και άκρως δημιουργικών προτάσεων.

Θυμίζουμε ότι η τελετή των World’s 50 Best Restaurants ανέδειξε το λονδρέζικο Dantelyan ως κορυφαίο μπαρ του κόσμου αλλά και της Ευρώπης (με ξεχωριστό βραβείο). Μεγάλο άλμα δεδομένου ότι έκανε ντεμπούτο στη λίστα το 2015 στην τελευταία θέση, την επόμενη χρονιά σκαρφάλωσε στην τρίτη (!) και πρόπερσι στη δεύτερη θέση. Με δημιουργό τον πρωτοπόρο bartender Ryan Chetiyawardana, συνδυάζε χαλαρά vibes με τη high end λάμψη του ξενοδοχείου. Η κάρτα του περιλάμβανε κοκτέιλ-ωδή στη φύση και τη βιωσιμότητα ενώ από το 2014 που άνοιξε μέχρι και όταν έκλεισε, τα μενού του έπαιζαν δυνατά σε τερέν με «βοτανικούς» κανόνες.

Η διαμόρφωση του νεόυ χώρου ανατέθηκε στον Creative Director, Jacu Strauss του Lore Studio ενώ ο χώρος έχει θέα τον Τάμεση και το Λονδίνο. «Όταν ανοίξαμε πριν από τέσσερα χρόνια το Danrtelyan, δημιουργήσαμε ένα κίνημα βιώσιμου “ευ πίνειν” στο Λονδίνο. Το νέο μας εγχείρημα είναι μια εξέλιξη του προηγούμενου και αποτέλεσμα της επιθυμίας μας για ένα νέο ξεκίνημα με δυναμική προσέγγιση. Επιλέξαμε να εστιάσουμε σε επτά υλικά με τα οποία οι περισσότεροι είναι εξοικειωμένοι έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μια νέα εμπειρία για όλους», είπε ο Chetiyawardana.

Δείτε περισσότερα
World’s 50 Best Bars 2018