Κλειστή θα παραμείνει η εστίαση στις γιορτές μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου του 2021, σύμφωνα με τις νέες ανακοινώσεις.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας έκανε ανακοινώσεις σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. «Συμπληρώνεται σήμερα ένας μήνας καθολικού lockdown» είπε ξεκινώντας ο κ.Πέτσας.

Όπως ανέφερε τα σχολεία και η εστιάση θα παραμείνουν κλειστά. Ειδικότερα, είπε: «Υπάρχει σχετική σταθεροποίηση ή ήπια μείωση, αυξάνεται ο αριθμός των κενών κλινών. Στα 1.600 τα μέσα ημερήσια κρούσματα την τελευταία εβδομάδα. Ο δείκτης εισαγωγών ανά ημέρα έχει μειωθεί. Με τόσο μεγάλο αριθμό διασωληνωμένων, όμως, υπάρχει πίεση στο σύστημα υγείας.

Με αυτά τα δεδομένα η επάνοδος πρέπει να γίνει σταδιακά και με ασφάλεια. Ανακοινώνουμε τους τομείς που δεν θα ανοίξουν: Παραμένουν κλειστά σχολεία, εστίαση, ψυχαγωγία, αθλητισμός εκτός των εξαιρέσεων, χιονοδρομικά κέντρα έως τις 7 Ιανουαρίου.

Εξακολουθεί να ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας από νομό σε νομό και κυκλόφορία τη νύχτα. Ειδικά για εκκλησίες, κομμωτήρια και λιναμπόριο νέες ανακοινώσεις στο τέλος της εβδομάδας».

Δείτε επίσης:
Save One Seat: Μια πλατφόρμα στήριξης των χώρων εστίασης

Συλλογική κουζίνα για τους ανθρώπους του πολιτισμού

Lockdown: Γιορτές χωρίς εστίαση με ρεβεγιόν στο σπίτι