Σε απελπιστική κατάσταση έχουν φτάσει οι εστιάτορες και οι ιδιοκτήτες μπαρ στην Ισπανία, εξαιτίας των μέτρων που έχουν παρθεί για τον κορωνοϊό, ζητώντας βοήθεια από την κυβέρνηση και μείωση στη φορολογία τους. Σημειώνουμε, πως τα περισσότερα μαγαζιά στην Ισπανία παραμένουν κλειστά εδώ και έξι μήνες εξαιτίας της πανδημίας.

Κρατώντας πανό με την ένδειξη «Βοήθεια!» και «Δεν είμαστε εμείς το πρόβλημα», οι ιδιοκτήτες μπαρ, εστιατορίων και νυχτερινών κέντρων της Ισπανίας συγκεντρώθηκαν την προηγούμενη Τετάρτη στο κέντρο της Μαδρίτης για να ζητήσουν από την κυβέρνηση φορολογικές ελαφρύνσεις και επιδόματα προκειμένου να καταφέρουν να επιβιώσουν από την πανδημία του κορωνοϊού.

Τα νυχτερινά κέντρα παραμένουν κλειστά στη Μαδρίτη και τα εστιατόρια και μπαρ επιτρέπεται να ανοίγουν υπό όρους, όπως αυτόν του περιορισμένου αριθμού ατόμων. «Με τη θέσπιση κανόνων από την πλευρά της κυβέρνησης, όπως αυτού για τη χωρητικότητα, κάνουμε βήματα προς τα πίσω. Πρόκειται για μία αδιανόητη κατάσταση», είπε στο Reuters η Pepa Munoz, ιδιοκτήτρια και σεφ εστιατορίου στη Μαδρίτη.

«Παρ’όλο που δεν έχουμε κανένα κέρδος από τις επιχειρήσεις μας, εξακολουθούμε να πληρώνουμε (φόρους). Μπορούμε να επιβιώσουμε μόνο για ένα μικρό χρονικό διάστημα, δύο με τρεις μήνες ακόμη, δεν νομίζω ότι θα μπορέσουμε να αντέξουμε περισσότερο», δήλωσε ο Jose Manuel del Moral, ιδιοκτήτης μπαρ στη Μαδρίτη.

Η κυβέρνηση της Ισπανίας μέχρι στιγμής έχει δώσει ορισμένα επιδόματα στους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, ωστόσο δεν έχει προχωρήσει σε καμία μείωση στη φορολογία τους. Ωστόσο, η κατάσταση με την πανδημία είναι σε άσχημα επίπεδα στην Ισπανία, καθώς έγινε η πρώτη χώρα της Δυτικής Ευρώπης που πέρασε τα 500.000 κρούσματα.

Διαβάστε επίσης:
Σεφ κατηγορεί τον Γκόρντον Ράμσεϊ για κλοπή συνταγής

Η απόδοση του αμπελώνα Σαντορίνης επιστρέφει σε φυσιολογικά επίπεδα

Νέα Υόρκη – Kορωνοϊός: Με λουκέτο κινδυνεύουν τα 2/3 των εστιατορίων