Η Κίνα στοχεύει στη μείωση της σπατάλης των τροφίμων, καθώς ο Κινέζος πρόεδρος, Σι Τζιπίνγκ, με μια νέα εκστρατεία καλεί τους πολίτες να μην πετούν το φαγητό τους.

«Το πέταμα του φαγητού είναι αισχρό και η οικονομία του είναι έντιμη» τόνισε σε πρόσφατη δήλωσή του, περιγράφοντας την ποσότητα του φαγητού που καταλήγει στα σκουπίδια «σοκαριστική και θλιβερή».

Όπως επισήμανε ο Κινέζος πρόεδρος, οι επιπτώσεις της πανδημίας κορωνοϊού σήμαναν συναγερμό». Η Κίνα εστιάζει στη σπατάλη τροφίμων μετά από εβδομάδες σφοδρών πλημμυρών που αφάνισαν χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών και κατέστρεψαν τόνους σοδειάς, προκαλώντας αύξηση τιμών – οι οποίες είχαν ήδη εκτοξευτεί όταν η κρίση κορωνοϊού παρέλυσε την κινεζική οικονομία.

Επίσης, σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει το αρνητικό κλίμα με τις εμπορικές σχέσεις Κίνας και ΗΠΑ, η επισιτιστική ασφάλεια -πάντα σε προτεραιότητα για την Κίνα- έχει γίνει ακόμα πιο σημαντική. Από τη μεριά τους, οι εργαζόμενοι στον χώρο της εστίασης προσπαθούν να τεθεί η πρωτοβουλία εμπράκτως σε εφαρμογή.

Για παράδειγμα, μετά το μήνυμα του Σι, η Ένωση Κέιτερινγκ της Γουχάν κάλεσε τα εστιατόρια της πόλης να περιορίσουν τον αριθμό πιάτων που σερβίρουν. Ή κάποια άλλα καταστήματα θα προσφέρουν μικρότερες μερίδες, ή ακόμα και μισές μερίδες καθώς και τάπερ ώστε ό,τι περισσεύει, να τρώγεται αργότερα.

Διαβάστε επίσης:
ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται ακατάλληλα σαλάμια λόγω κρουσμάτων Listeria

6χρονο κορίτσι σχεδόν πνίγηκε με κοτομπουκιές που περιείχαν κομμάτια… μάσκας
Η Ιταλία ανοίγει ξανά τα περίφημα «παράθυρα του κρασιού»