«Καλό για σένα, καλό για τον πλανήτη» υποστηρίζει η Barilla Hellas και συμμετέχει στην εθελοντική συμφωνία συνεργασίας Συμμαχία για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων στη χώρα μας.

Όταν ο Pietro Barilla άνοιξε το αρτοποιείο του στην Πάρμα πριν 140 χρόνια, ο πρωταρχικός του στόχος ήταν να προσφέρει καλό φαγητό. Σήμερα, ο σκοπός αυτός έχει γίνει ο τρόπος με τον οποίο η Barilla ασκεί την επιχειρηματική της δραστηριότητα.

“Καλό για εσένα, καλό για τον πλανήτη,” ένα ρητό που εκφράζει την καθημερινή δέσμευση των 8.000 και πλέον εργαζόμενων στην εταιρεία και μιας εφοδιαστικής αλυσίδας που μοιράζεται τις αξίες και το πάθος της για την ποιότητα.

“Καλό για εσένα” σημαίνει συνεχής βελτίωση των προϊόντων, ενθάρρυνση της υιοθέτησης υγιεινού τρόπου ζωής και διευκόλυνση της πρόσβασης των ανθρώπων σε τρόφιμα.

“Καλό για τον πλανήτη” σημαίνει προώθηση βιώσιμων πρακτικών στην εφοδιαστική αλυσίδα και μείωση των εκπομπών CO2 και της κατανάλωσης νερού.

Και με την ένταξή της στη Συμμαχία για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων, η Barilla Hellas συμβάλει έμπρακτα στην αντιμετώπιση του φαινομένου.

Που σημαίνει ότι δεσμεύεται να στηρίξει και να αναπτύξει τους στόχους της Συμμαχίας μέσα από την ενημέρωση του κοινού και να συμβάλλει με τις γνώσεις της στην έρευνα στα επιμέρους στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας και στην ποσοτικοποίηση σπατάλης τροφίμων.

Παράλληλα, θα συνεισφέρει σημαντικά και στη διευκόλυνση δωρεάς πλεονασμάτων τροφίμων για κοινωφελή σκοπό αλλά και σε πολλές ακόμα πρωτοβουλίες.

Για να μάθετε περισσότερα: www.barillagroup.com

Δείτε επίσης:

Προσφορά αλληλεγγύης από Barilla Hellas σε πληγέντες Ελασσόνας και Τυρνάβου

Η Barilla Hellas στηρίζει το Ε.Σ.Υ.

Στην Barilla το βραβείο Premiere Catalyst 2021