Η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Food On, έπειτα από μια μικρή παύση λόγω της πανδημίας, επανεκκινεί τις δράσεις της ενάντια στη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Μέσα στο καλοκαίρι του 2021 έχει προγραμματίσει μια σειρά από κοινωνικά γεύματα για τους ωφελούμενους του προγράμματός της.

Ο θεσμός των κοινωνικών γευμάτων (Social Dining) συνιστά ένα μέρος της γενικότερης κοινωνικής δράσης της ΜΚΟ και προσκαλεί μέλη διαφόρων κοινωνικών ομάδων να απολαύσουν ένα εστιατορικό γεύμα αλλά και να έρθουν πιο κοντά. Στο γεύμα αυτό θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να μοιραστούν τις προσωπικές τους εμπειρίες με τους υπόλοιπους ωφελούμενους.

Το πρώτο γεύμα του καλοκαιριού 2021 πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Ιουνίου, στον πολυχώρο Άτρακτος, στο κέντρο της Αθήνας, με την υποστήριξη του εστιατορίου Burger Joint και των ψησταριών Weber, ενώ καλεσμένος ήταν και ο Σάββας Πούμπουρας. Κατά τη διεξαγωγή των γευμάτων τηρήθηκαν αυστηρά όλα τα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού covid-19 και οι απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ των παρευρισκόμενων.

Στόχος των δράσεων εκπαίδευσης στον τουριστικό και επισιτιστικό κλάδο της ΜΚΟ  Food On είναι να δώσει κίνητρα σε ανθρώπους που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας ώστε να αποκτήσουν κάποιες γνώσεις και να να αναπτύξουν δεξιότητες, χρήσιμες για την κοινωνική τους ενσωμάτωση και τη σταδιακή τους οικονομική αυτονομία.

Δείτε επίσης:
Η νέα πλατφόρμα της Food On αποκαλύπτει πώς είναι να ζεις low budget
O Σάββας Πούμπουρας μάς δίνει τη συνταγή για τα πιο αφράτα cookies
2020: Χρονιά έμπρακτη στήριξης της κοινωνίας από τη ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε.