Ο σεφ και συνεργάτης του Olive Γκίκας Ξενάκης (Aleria) αναλαμβάνει το μενού του ξενοδοχείου Grand Forest στο Μέτσοβο, με πρωταρχικό του μέλημα να αναδείξει την τοπική κουζίνα και τις πρώτες ύλες της περιοχής.

Το εστιατόριο Metsovo 1350Μ με την αφοπλιστική θέα από τα 1350 μέτρα (εξού και το όνομά του) θυμίζει σε όσους το έχουν επισκεφτεί περισσότερο ένα σαλέ των Άλπεων παρά ένα ελληνικό ξενοδοχείο. Πέρα από την προνομιακή θέση και την απίστευτη αισθητική του, φέτος έχουμε έναν ακόμη λόγο να το επισκεφτούμε και αυτός είναι η κουζίνα του Γκίκα Ξενάκη.

Από τα πιάτα, που ξεχωρίζουν στο πολύ ενδιαφέρον νέο μενού είναι το καπνιστό χέλι σε κρέμα φάβας και καβούρι Πιερίας τυλιγμένο σε κανελόνι κολοκυθιού και μαγιονέζα με λουίζα ή ο μαγειρεμένος επί 24 ώρες χοιρινός λαιμός με πουρέ καρότου, τσιγαριστά βλίτα και σάλτσα πετιμέζι, μελωμένο κοτόπουλο πάνω σε χυλοπιτάκι Μετσόβου. «Το εστιατόριο του ξενοδοχείου Grand Forest βρίσκεται σε ένα βουκολικό τοπίο. Σε έναν τόπο με μεγάλη ιστορία στην ελληνική κουζίνα. Σεβόμενοι την βαθιά παράδοσή του, επιλέξαμε να παρουσιάσουμε μια κουζίνα θαλπωρής και νοστιμιάς, τόσο στην μεσημεριανή bistrot εκδοχή της όσο και στις fine dining προτάσεις μας”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος ο σεφ.

Λίγα λόγια για το ξενοδοχείο Grand Forest
Το Grand Forest έχει βραβευτεί ως το κορυφαίο Landmark Hotel της Ευρώπης. Βρίσκεται φωλιασμένο σε μια κορυφή που φαντάζει να είναι αποκλειστικά δική του, και η θέα του, σου κόβει την ανάσα από τη φυσική και άγρια ομορφιά του τόπου. Απέχει μόλις λίγα λεπτά από το γραφικό και γεμάτο ιστορία Μέτσοβο, αλλά και από λίμνες, ποτάμια αλλά και τα τρία χιονοδρομικά κέντρα της περιοχής, κάνοντάς το ιδανικό προορισμό παντός καιρού.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.grand-forest.gr

Δείτε επίσης:

Γκίκας Ξενάκης και Βασίλης Κυρίτσης κάνουν το Cove Paros έναν νέο γαστρονομικό προορισμό

Aleria: Ο Γκίκας Ξενάκης ανεβάζει τη γεύση του εστιατορίου σε άλλο επίπεδο

Chef’s Table: Γκίκας Ξενάκης (Aleria)