Μια γιορτή γεύσης, ιδεών και έμπνευσης που φέρνει την παγκόσμια γαστρονομία κοντά στις αυθεντικές ελληνικές ρίζες φιλοξενεί την Κυριακή, 19 Οκτωβρίου, η ατμοσφαιρική Πέτρινη Αποθήκη του ΟΛΠ στον Πειραιά, στο πλαίσιο του Gastrosophy Fest powered by Protergia -ενός φεστιβάλ που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός.

Ο Massimo Bottura
Η διοργάνωση συγκεντρώνει μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα της διεθνούς και ελληνικής γαστρονομίας. Ο θρυλικός Massimo Bottura, ένας από τους πιο αναγνωρισμένους σεφ στον κόσμο, θα βρεθεί στην Αθήνα μαζί με προσωπικότητες όπως οι Jeremy Chan, Isabella Potì, Kristian Baumann, Mark Donald και Rene Frank.

Ο Ανδρέας Καραπάνος
Από την ελληνική σκηνή, οι κορυφαίοι Σπύρος Λιάκος, Ανδρέας Καραπάνος, Γκίκας Ξενάκης, Αλέξανδρος Τσιοτίνης, Παναγιώτης Γιακαλής και Νίκος Καραθάνος και άλλοι θα παρουσιάσουν τη δική τους οπτική πάνω στη γεύση, την παράδοση και την καινοτομία.
Η εμπειρία όμως δεν σταματά εκεί. Στον τομέα του κρασιού και της οινογνωσίας, Masters of Wine όπως ο Γιάννης Καρακάσης και ο Mark Andrew, μαζί με καταξιωμένους οινοπαραγωγούς και sommeliers, θα προσφέρουν μοναδικές παρουσιάσεις και δοκιμές που αναδεικνύουν την αλληλεπίδραση του οίνου με τη γαστρονομία.
Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει ομιλίες, παρουσιάσεις κρασιών, ένα ξεχωριστό food and wine party, ενώ η ημέρα θα ολοκληρωθεί με ένα εντυπωσιακό closing live concert, δημιουργώντας μια εμπειρία που ενώνει τη γεύση με τη μουσική και τον πολιτισμό.
Πρόκειται για μια σπάνια ευκαιρία για τους λάτρεις της γαστρονομίας να γνωρίσουν από κοντά παγκόσμιες προσωπικότητες, να δοκιμάσουν κορυφαίες πρώτες ύλες και να εμπνευστούν από νέες ιδέες και οράματα.
Περισσότερες πληροφορίες στο gastrosophy.gr