Στα πλαίσια των διεξαγόμενων ερευνών για σαλμονέλα σε συνεργασία με τις αρχές ασφαλείας τροφίμων (του Βελγίου), η Ferrero αναστέλλει τη λειτουργία της μονάδας παραγωγής στην Αρλόν στο Βέλγιο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται: «Με άμεση ισχύ, ανακαλείται όλη η παραγωγή των προϊόντων Kinder Surprise Maxi 100g και Kinder Schokobons που παρήχθησαν στην μονάδα της Αρλόν (ανεξαρτήτως αριθμού παρτίδας). Η Ferrero αναγνωρίζει ότι υπήρξαν εσωτερικές ανεπάρκειες που δημιούργησαν καθυστερήσεις στην έγκαιρη ανάκτηση και διαβίβαση πληροφοριών. Η μονάδα παραγωγής θα επαναλειτουργήσει μόλις πιστοποιηθεί από τις αρχές. Από αυτήν την ανάκληση επηρεάζονται μόνο τα προϊόντα Kinder που παράγονται στο εργοστάσιο της Αρλόν στο Βέλγιο. Στο εργοστάσιο αυτό της Αρλόν αναλογεί το 7% περίπου του συνολικού όγκου των προϊόντων Kinder που παράγονται παγκοσμίως ετήσια. Για την υποστήριξη των καταναλωτών σε σχέση με την διαδικασία ανάκλησης θα εφαρμοστούν μέτρα σε τοπικό επίπεδο. Αυτή είναι η μόνη και η ορθή απόφαση που πρέπει να ληφθεί προκειμένου να διασφαλισθεί το μέγιστο επίπεδο ασφάλειας των τροφίμων και να εξαλειφθεί ο κίνδυνος περαιτέρω μόλυνσης».

Τα προϊόντα που ανακαλούνται:

Στη συνέχεια, η εταιρεία ζητάει συγγνώμη από τους καταναλωτές λέγοντας ότι: «Λυπούμεθα βαθύτατα για ό,τι συνέβη. Επιθυμούμε να ζητήσουμε ειλικρινά συγγνώμη από όλους τους καταναλωτές μας και εμπορικούς συνεργάτες και να ευχαριστήσουμε της αρχές ασφαλείας τροφίμων (στο Βέλγιο) για την πολύτιμη καθοδήγησή τους. Η ασφάλεια των τροφίμων, η ποιότητα και η φροντίδα του καταναλωτή ήταν στην καρδιά της Ferrero από τότε που η εταιρεία ιδρύθηκε. Αυτό το σοβαρό γεγονός θίγει τον πυρήνα των όσων πρεσβεύουμε και θα προβούμε σε κάθε απαραίτητη ενέργεια για να διατηρήσουμε την απόλυτη εμπιστοσύνη και πίστη των καταναλωτών μας», καταλήγει η εταιρική ανακοίνωση.