Ο Ελληνοαυστριακής καταγωγής σεφ που διαγράφει μια αξιοσημείωτη επαγγελματική πορεία με ορμητήριο το εστιατόριό του στη Βιέννη, πραγματοποίησε μια ανεπανάληπτη guest εμφάνιση σε γνωστή εκπομπή μαγειρικής του δημοφιλούς γερμανικού καναλιού Vox.

27459034_1461797137280062_7350370803467217912_n

Στην τρίωρη εκπομπή με τίτλο «Kitchen Impossible» της οποίας παρουσιαστής είναι ο σεφ Tim Malzer, ο Filippou κλήθηκε να μαγειρέψει στην κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου «La Meunière» στη Λυών ένα από τα παραδοσιακά λυονέζικα πιάτα, το «L’oreiller de la belle meunière» (στη διάσημη βερσιόν του Olivier Canal, σεφ του εστιατορίου), η παρασκευή του οποίου δεν ήταν εύκολη υπόθεση, ακόμα και για έναν σεφ του επιπέδου του Konstantin Filippou. Εξάλλου, αυτός είναι και ο σκοπός της συγκεκριμένης εκπομπής, να «δυσκολέψει» τη ζωή ακόμα και των πιο έμπειρων σεφ στην κουζίνα. «Πρόκειται για μια εκπομπή που σε βγάζει εκτός της “ασφαλούς ζώνης” της κουζίνας σου, κάτι που δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο. Ο χρόνος που έχεις για να προετοιμαστείς είναι ελάχιστος οπότε τα περιθώρια προσαρμογής στενεύουν σε κάθε περίπτωση. Προσωπικά είχα τέσσερις ώρες στη διάθεσή μου να αντεπεξέλθω στην “αποστολή” σε ένα χώρο που δεν είχα ξαναβρεθεί. Η συνταγή που μου ανέθεσαν να φτιάξω δεν μου ήταν άγνωστη, ωστόσο με δυσκόλεψε αρκετά επειδή τελευταία φορά που την έφτιαξα ήταν πριν 20 χρόνια όταν ακόμα σπούδαζα μαγειρική. Πρόκειται για πιάτο με υψηλό βαθμό δυσκολίας ακόμα και για Γάλλους σεφ. Ήταν κάπως “ζόρικη” εμπειρία γιατί σε 4 ώρες έπρεπε να φτιάξω τη ζύμη εφαρμόζοντας τις τεχνικές που χρειάζονταν για να τη δουλέψω για να μπορέσω στη συνέχεια να βάλω τη γέμιση.Ήταν πραγματικά “τρελό”. Νιώθεις σαν μάγειρας “της γραμμής”. Ήταν μια πρόκληση και για τους δύο γιατί στην εκπομπή ο παρουσιαστής και ο καλεσμένος συμμετέχουν σε ένα concept που έχει ένα μόνο νικητή. Στη συγκεκριμένη πρόκληση νικητής ήμουν εγώ (γέλια) αφού οι κανόνες του “παιχνιδιού” προέβλεπαν να τον στείλω εγώ σε κουζίνα και χώρα της επιλογής μου. Τον έστειλα λοιπόν στην Καλαμάτα όπου έπρεπε να φτιάξει φέτα και παραδοσιακό τραχανά. Ήταν καταστροφική εμπειρία γι’ αυτόν (γέλια)», μάς είπε στη σύντομη τηλεφωνική συνομιλία μας.

Δείτε το video στο site του Vox ΕΔΩ

Το άρθρο της εβδομάδας