Εμφιαλωμένα τσίπουρα – ανάμεσά τους και παλαιωμένα – τσικουδιές, ούζα, ελληνικά αποστάγματα σταφυλής, παραδοσιακά και μη ελληνικά ηδύποτα (λικέρ) και άλλα αποστάγματα, ακόμα και διεθνή, όλα premium προσφέρονται για γευστική δοκιμή στις 19 Ιανουαρίου 2025 στο Φάρο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) με ώρες λειτουργίας 11:30 – 15:30 και 16:00 – 20:00. Ο αριθμός των εισιτηρίων είναι περιορισμένος και δεν είναι σίγουρο ότι στην είσοδο της έκθεση θα υπάρχει διαθεσιμότητα. Μέσα στην τιμή του εισιτηρίου περιλαμβάνεται ο κατάλογος και αναμνηστικό ποτήρι γευστικής δοκιμής αποσταγμάτων.
Στην έκθεση «Ελληνικό Απόσταγμα» ανακαλύπτουμε τη διαφορετικότητα και την ποιότητα των επώνυμων αυτών προϊόντων, που παράγουν οι ελληνικές ποτοποιίες. Οι παραγωγοί, με βαθιά γνώση στην ιστορία των αποσταγμάτων προσφέρουν δεκάδες ελληνικά αποστάγματα, που μπορούμε να δοκιμάσουμε με ή χωρίς φαγητό. Έτσι, ανακαλύπτουμε τις διαφορές τους και την ποιότητα που διακρίνει τα συγκεκριμένα προϊόντα εν αντιθέσει με όσα διακινούνται χύμα ή χωρίς ετικέτα.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Ελληνικό Απόσταγμα» θα διεξαχθούν και οι παρακάτω γευσιγνωσίες:
Παράθυρο στον Κόσμο: Baijiu Masterclass
14:30 – 15:30 (Κόστος συμμετοχής: 40€)
Το Baijiu είναι το εθνικό απόσταγμα της Κίνας και γι’ αυτό μιλάει ο γνώστης του είδους Derek Sandhaus. Θα δοκιμαστούν στην Ελλάδα, για πρώτη φορά, 7 κορυφαία Baijius και η παρουσίαση γίνεται στα αγγλικά με συνοπτική μετάφραση στα ελληνικά.
Grappa και Τσίπουρο: Αδέλφια ή Ξαδέλφια;
16:30 – 17:30 (Κόστος συμμετοχής: 20€)
Οι ομοιότητες και οι διαφορές ανάμεσα στα δύο εμβληματικά αποστάγματα Ιταλίας και Ελλάδας. Με την οινολόγο – αποστάκτρια Μαρία Ζερβού και τον Δρ. Luca Bonfiglioli, γεωπόνο και δοκιμή 3+3 τέτοιων αποσταγμάτων διαφόρων κατηγοριών.
Premium Oύζο: Τι Είναι και Πώς Πίνεται;
18:30 – 19:30 (Κόστος συμμετοχής: 20€)
Γνωριμία μέσω των ίδιων των παραγωγών τους με τα premium ούζα, δηλαδή την κορυφή της πυραμίδας του κορυφαίου αυτού ελληνικού ποτού. Θα δοκιμαστούν 7 premium ούζα, που θα συνοδεύσουν λιχουδιές από το εξειδικευμένο σε μεζέδες για αυτό το ποτό εστιατόριο «Τα Καραμανλίδικα του Φάνη».
info
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος – Φάρος, Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα 176 74, Αττική. 19 Ιανουαρίου 2025, 11:30 – 15:30, 16:00 – 20:00. Τιμή: με προαγορά 15€ (12€ για φοιτητές), στην είσοδο 18€ (15€ για φοιτητές) για ένα από τα δύο τετράωρα. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.apostagmata.gr.