Ο λόγος για την Κωνσταντίνα Βούλγαρη και το Νίκο Μαυρόκωστα, που πέρασαν στον ημιτελικό, διεκδικώντας τον φετινό τίτλο του καλύτερου νεαρού σεφ στον κόσμο.
Πριν λίγο ανακοινώθηκαν τα ονόματα των ταλαντούχων νέων που κατάφεραν να εξασφαλίσουν μια θέση στη δεκάδα στην περιφέρεια της Μεσογείου στον διεθνούς κύρους διαγωνισμό και για μια ακόμα χρονιά λοιπόν είναι πολύ ευχάριστα!
Το πιάτο «Μεσογειακή ψυχή με θαλασσινά και αβγοτάραχο» του Νίκου Μαυρόκωστα
Σε αυτή τη φάση του διαγωνισμού, όπου έλαβαν μέρος χιλιάδες νέοι σεφ από όλο τον κόσμο, επιλέχθηκαν 10 άτομα από 20 γεωγραφικές περιοχές για να προχωρήσουν στη φάση του ημιτελικού. Από την περιφέρεια της Μεσογείου, επιλέχθηκαν δύο Έλληνες σεφ, που οι αιτήσεις τους πληρούσαν τους πέντε χρυσούς κανόνες του διαγωνισμού: συστατικά, ικανότητες, εφευρετικότητα, ομορφιά και μήνυμα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους Κωνσταντίνα Βούλγαρη, σεφ στο «Pelagos Sea Side» που διακρίθηκε με το πιάτο «Ελλήνων γεύσεις» και το Νίκο Μαυρόκωστα, sous chef στο «Kastri bistro», που διακρίθηκε με το πιάτο «Μεσογειακή ψυχή με θαλασσινά και αβγοτάραχο».
Το πιάτο «Ελλήνων γεύσεις» της Κωνσταντίνας Βούλγαρη
Οι υπόλοιποι συμμετέχοντες της ίδιας περιφέρειας είναι οι: Adrian Buttigieg από τη Μάλτα, Andrey Kravchenko, Ben Shiri και Ohayon Yohanan από το Τελ Αβίβ, Hazal Yildirim, Kaan Karagoz και Oguz Kaan Akdogdu από την Τουρκία και Ido Israeli από την Χανάν. Ωστόσο, ελληνική παρουσία έχουμε και στην περιφέρεια του Benelux, με τον εξαιρετικά ταλαντούχο Έρικ Ιβανίδη που μπορεί να δραστηριοποιείται εκτός ελληνικού εδάφους ως sous chef στο «Oak Gent» στο Βέλγιο, όμως συμμετέχει στο διαγωνισμό με ένα πιάτο με ελληνικό «αέρα» (παντζάρι με φρέσκο τυρί, άγρια βότανα και κρητική Στάκα).
Ο Έρικ Ιβανίδης (πάνω) και το πιάτο του «παντζάρι με φρέσκο τυρί, άγρια βότανα και κρητική Στάκα» με το οποίο συμμετέχει στο διαγωνισμό
Συγχαρητήρια σε όλους και καλή επιτυχία στην επόμενη φάση!
Δείτε επίσης
Ο διαγωνισμός S. Pellegrino Young Chef επιστρέφει
S. Pellegrino Young Chef 2016 ξανά με γεύση ελληνική