Η Μέλισσα Κικιζας στο πλαίσιο της εταιρικής της υπευθυνότητας με την συμμετοχή εκατοντάδων εργαζομένων της, διοργάνωσε για 4η συνεχή χρονιά μια σειρά από σημαντικές εθελοντικές πρωτοβουλίες στην Αθήνα και τη Λάρισα, με στόχο την έμπρακτη υποστήριξη στο περιβάλλον και την κοινωνία.
Την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2018, 100 εργαζόμενοι με τις οικογένειες τους συναντήθηκαν στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας που φιλοξενεί και διαπαιδαγωγεί αγόρια και κορίτσια προσχολικής ηλικίας από όλη την Ελλάδα. Έχοντας αποκλειστικό στόχο να προσφέρουν χαρά και αισιοδοξία στα παιδιά αυτά, υλοποίησαν εργασίες βελτίωσης και καλλωπισμού των εξωτερικών χώρων του ιδρύματος, ενώ δημιούργησαν και εγκαινίασαν έναν νέο χώρο Παιδικής Βιβλιοθήκης και Παιδότοπου.
Αντίστοιχα, την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018, σε συνεργασία με το Δήμο Λάρισας, οι 150 εργαζόμενοι του εργοστασίου μαζί με τις οικογένειές τους ανέλαβαν την αναμόρφωση και τον καλλωπισμό της παιδικής χαράς του Αισθητικού Άλσους στην περιοχή του Αλκαζάρ. Οι εθελοντές αφού καθάρισαν τον περιβάλλοντα χώρο, επισκεύασαν τα παιχνίδια της παιδικής χαράς, έφτιαξαν μικρούς κήπους και φύτεψαν λουλούδια σε πολύχρωμα παρτέρια. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Μέλισσα Κικιζας κ. Αλέξανδρος Κίκιζας δήλωσε: «Η εθελοντική δράση είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εταιρίας μας, μέσω της οποίας προσπαθούμε να συνεισφέρουμε στο περιβάλλον, να ομορφαίνουμε την καθημερινότητα μας και να εμφυσήσουμε στα παιδιά μας τη σπουδαιότητα της προσφοράς στην κοινωνία.» Κατά την διάρκεια της ημέρας αυτής μικροί και μεγάλοι εργάστηκαν από κοινού σε ένα περιβάλλον που «άλλαξε πρόσωπο» και είναι έτοιμο να φιλοξενήσει ακόμα περισσότερες ξέγνοιαστες στιγμές.
Αξίζει να αναφερθεί επιπλέον η προσφορά ζυμαρικών στο κοινωνικό παντοπωλείο Λάρισας καθώς και η συγκέντρωση 33 μονάδων αίματος μέσω της εθελοντικής αιμοδοσίας των εργαζομένων σε Αθήνα και Λάρισα. Όλες οι παραπάνω δράσεις της Μέλισσα Κικιζας ενισχύονται από την έναρξη του 4ου ακαδημαϊκού έτους της καινοτόμας Ακαδημίας Σίτου που έχει εξελιχθεί μια από τις σημαντικότερες διαχρονικά πρωτοβουλίες ενίσχυσης της γνώσης νέων αγροτών στην Ελλάδα μέσω της οποίας παρέχεται δωρεάν εκπαίδευση η οποία συνίσταται στην παροχή θεωρητικών αλλά και πρακτικών γνώσεων με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας, την αύξηση της παραγωγής και τη μείωση των κοστολογίων στην παραγωγή σκληρού σίτου.