Χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία «Community Catering» κατέκτησε η ομάδα της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής (ΙΚΑ/Culinary Olympics 2020”), που διεξάγονται έως τις 19 Φεβρουαρίου στην Στουτγκάρδη της Γερμανίας.
«Η επίλεκτη ομάδα της Λέσχης, που συμμετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία της στη μεγάλη αυτή διοργάνωση, παρουσίασε μοναδικά πιάτα της μακεδονικής κουζίνας, προβάλλοντας τη γαστρονομία της περιοχής, τα προϊόντα, την ιστορία και τον πολιτισμό μας», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της Λέσχης, σύμφωνα με την οποία ο team manager της ομάδας, Χρήστος Γκότσης, δήλωσε ιδιαίτερα ευτυχής για τη διάκριση.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ομάδα αποτελείται από τους σεφ Κώστα Γεωργαντζά (αρχηγό), Ηλία Ζευκιλή, Θανάση Μπακάλη, Μανώλη Στράτο και τον ζαχαροπλάστη Δημήτρη Χατζημελετίου, ενώ έχει την υποστήριξη του προέδρου της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, Γιώργου Μαστροδημήτρη, του Operation Manager Δημήτρη Κυριακόπουλου και των σεφ Πατέρα Επιφάνιου, Δημήτρη Τσανανά και Νανά Καμπούρα και του διατροφολόγου Βασίλη Τσιρώνη. Αξίζει να σημειωθεί, πως η συμμετοχή της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας και με τη στήριξη ιδιωτών χορηγών.
Να σημειώσουμε ακόμη, πως μιλώντας προ ημερών στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκου-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 FM”, ο αντιπρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος Χρήστος Γκότσης είχε πει για τη διαδικασία, ότι κάθε μέρα σε ένα εστιατόριο 1000 ατόμων σερβίρονται μενού από διάφορες κουζίνες, τα οποία κρίνονται από εξειδικευμένα άτομα που συγκροτούν την κριτική επιτροπή. Οι επισκέπτες, με το εισιτήριο τους έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μία από όλες τις γαστρονομικές προτάσεις των χωρών που συμμετέχουν. Τέλος, υπολογίζεται ότι οι επισκέπτες της έκθεσης θα ξεπεράσουν τους 30.000.