Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται παντού. Στο Λονδίνο έχει βρει φιλόξενη στέγη στο εστιατόριο ΟΜΑ, όπως επιβεβαιώνει ο Michelin Guide 2025. Στην καινούρια έκδοση που ανακοινώθηκε για το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, το Moor Hall του Mark Birchall κατέκτησε τρία αστέρια, βραβεύτηκε για πρώτη φορά vegan εστιατόριο, το Plates, ενώ ένα αστέρι κέρδισε η ελληνική και μεσογειακή κουζίνα του ΟΜΑ υπό τον σεφ Jorge Paredes.
Αστέρι Michelin για τις ελληνικές γεύσεις του ΟΜΑ
Στον Michelin Guide αναφέρεται: «Αυτό είναι το σημείο που οι λάτρεις της ελληνικής κουζίνας της πρωτεύουσας αναζητούσαν, με απολύτως νόστιμα πιάτα που μοιράζονται, τα οποία περιλαμβάνουν αλείμματα και ψωμιά, τόνο σε διάφορες μορφές, πολλά από την ψησταριά και μοναδικές επιλογές όπως σπανακόπιτα και γιουβέτσι. Η καλυμμένη βεράντα προσφέρει θέα στην αγορά Borough, ο ρυθμός από την κουζίνα είναι ακριβής και η νεαρή ομάδα εξυπηρέτησης είναι φιλόξενη και εξυπηρετική.»
![](https://cantina.protothema.gr/wp-content/uploads/2025/02/omalondon-1024x683.jpg)
Φωτογραφίες: Michelin Guide Oficial
Στο μενού του λονδρέζικου εστιατορίου βρίσκουμε πιάτα μεσογειακής καταγωγής με ελληνική έμπνευση, όπως ταχίνι με μέλι και τραγανά ρεβύθια, ajvar με μυζήθρα και φουντούκια, μύδια σαγανάκι με τσαλαφούτι, πίτες και κρεατικά.
Το ΟΜΑ αυτοπροσδιορίζεται ως «ένα μέρος που αντλεί έμπνευση από τη γαλήνη και την απλότητα των ελληνικών νησιών, από τις τολμηρές γεύσεις του λεβάντε και μακρύτερα από εκεί».