Η λίστα με τις 50 καλύτερες pizzerias στην Ευρώπη (εξαιρουμένης της Ιταλίας) που διαμορφώνεται από την επιτροπή του θεσμού 50 Top Pizza, ανακοινώθηκε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε ζωντανή μετάδοση διαδικτυακά, με την 50 Kalò by Ciro Salvo στο Λονδίνο να καταλαμβάνει την πρώτη θέση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Ο Ναπολιτάνος νικητής Ιταλός pizzaiollo Τσίρο Σάλβο, ο οποίος απέσπασε τα βραβεία του Pizza Chef της χρονιάς και του καλύτερου σέρβις για το 2020, έκανε μια ταπεινή δήλωση με ευχαριστίες στην 30μελή ομάδα του ενώ δεσμεύτηκε για τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών που προσφέρει. Η Enopizzeria Via Toledo by Francesco Calò στη Βιέννη έκανε την έκπληξη ως νέα εισαγωγή στη λίστα και μάλιστα στη δεύτερη θέση, ενώ στην τρίτη βρέθηκε η Bijou του Gennaro Nastiin στο Παρίσι.

Η Βρετανία ήταν η χώρα με τις περισσότερες (8) pizzerias στη λίστα με τη Γαλλία (6) και την Ισπανία (5) να ακολουθούν, το Βέλγιο, η Γερμανία και η Ρωσία είχαν από 3 μαγαζιά στην κατάταξη η καθεμία ενώ Δανία, Σουηδία, Ελβετία, Φινλανδία, Ιρλανδία και Πολωνία έχουν από 2 έκαστη ενώ Αυστρία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πορτογαλία, Ουκρανία, Τσεχία, Σερβία, Ουγγαρία, Ρουμανία και Εστονία έχουν από ένα. Επίσης, απονεμήθηκαν και ειδικά βραβεία όπως το Βραβείο Καινοτομίας και Βιωσιμότητας το οποίο παρέλαβε ο σεφ Κριστιάν Πουγκλίσι από την Pizzeria Baest στην Κοπεγχάγη.

info
50toppizza.it

Διαβάστε επίσης:
Ιταλία: Οινοποιοί μετατρέπουν απούλητο κρασί σε αντισηπτικό

Έσωσε την καντίνα του πατέρα της μέσω Τwitter

Ένας αμπελώνας φυτεύεται στο Αιγάλεω