Ο Ρεμί Λαμπέσκ, εκτός από μηχανολόγος στο Λος Άντζελες στην Τέσλα, είναι και λάτρης της σοκολάτας, γι’ αυτό και αποφάσισε να παρουσιάσει μια διαφορετική πρόταση για τα κομματάκια σοκολάτας που βάζουμε τόσα χρόνια στα μπισκότα μας.
Στο project συνεργάστηκε με την Executive Pastry Chef της εταιρείας Dandelion Chocolate, Λίζα Βέγκα και τον συνιδρυτή της εταιρείας, Τοντ Μασόνις με σκοπό να δημιουργήσουν το τέλειο κομμάτι σοκολάτας που θα απογειώνει την εμπειρία δοκιμής της. Μετά από αρκετές προτάσεις και δοκιμές, κατέληξαν στο τελικό σχήμα του κομματιού μονοποικιλιακής σοκολάτας, που χρησιμοποιούμε στα cookies που αντί για σταγόνα, μοιάζει με πυραμίδα, με παχύ στρώμα στο κέντρο και στενές άκρες με κλίση 15°, κατασκευασμένη στη λογική του να κρατάει το σχήμα της κατά το ψήσιμο και να μην σπάει όταν βγαίνει από το καλούπι. Για να δημιουργηθούν οι πυραμιδοειδείς «σταγόνες», λιώνουν μικρές παρτίδες σοκολάτας και τις ρίχνουν στις ειδικές φόρμες που δημιούργησε ο Λαμπέσκ. Η εταιρεία αναφέρει ότι το αποτέλεσμα έχει το γυαλιστερό, απαλό φινίρισμα, εφάμιλλο με αυτό των πολύτιμων λίθων. Όσο για το κόστος; Τα 500γρ. κοστίζουν 30 δολάρια.
Φωτογραφίες: Dandelion Chocolate
Δείτε επίσης
H συνταγή για μπισκότα της Μπάρμπαρα Μπους που έμεινε στην ιστορία
Αστροναύτες έψησαν τα πρώτα μπισκότα με σοκολάτα στο διάστημα!
Cookie, το τέρας που λατρεύει τα μπισκότα!