Τα τραπέζια αυτή την εποχή έχουν την τιμητική τους. Γέλια, χαρά, ευχές και γλυκά αρώματα κατακλύζουν κάθε γιορτή. Όπως κάθε χρονιά το κρασί έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, με τα Μοσχάτα Σάμου να κρατούν τη δική τους θέση στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Η γιορτινή ατμόσφαιρα ξεκινά με ένα κοκτέιλ με χυμό λεμονιού, δυόσμο, σόδα και Samos Vin Doux. Ένα αρωματικό ξεκίνημα που ανοίγει την όρεξη πριν το τραπέζι. Η συνέχεια έρχεται με comfort γεύσεις όπως μια βελουτέ σούπα κολοκύθας με τζίντζερ, κρουτόν και τυρί-κρέμα, συνοδευόμενη από το ΒΑΒΕΛ ροζέ, που συνδυάζει την απαλή γλύκα με πικάντικες νότες και φρουτένια οξύτητα. Μερικές ακόμα επιλογές είναι οι μπρουσκέτες με καπνιστό σολομό και άνηθο, που συνοδεύονται ιδανικά από τις ΨΗΛΕΣ ΚΟΡΦΕΣ, ενώ μια σαλάτα με ρόδι και καρύδια ταιριάζει το ΒΑΒΕΛ Ροζέ. Τι ταιριάζει όμως με τις πίτες; Οι σπιτικές σπανακόπιτες και τυρόπιτες, όπως τις φτιάχνουν οι νοικοκυρές, αναδεικνύονται με το Μοσχάτο Άσπρο.

Τα κυρίως πιάτα

Στο κέντρο του τραπεζιού η γαλοπούλα γεμιστή με ρύζι, κάστανα και σταφίδες συνοδεύεται από τις ΨΗΛΕΣ ΚΟΡΦΕΣ, που εξισορροπούν τη γλυκύτητα της γέμισης και τονίζουν τη λεμονάτη γεύση των πατατών. Για τους πιο τολμηρούς, το χοιρινό φιλέτο γεμιστό με δαμάσκηνα και σάλτσα Samos Vin Doux αποκτά βάθος και πολυπλοκότητα με τον κόκκινο «ΑΓΚΑΙΟΣ». Ένα risotto με μανιτάρια porcini και λάδι τρούφας θέλει ένα κρασί με βάθος και πολυπλοκότητα, όπως το κόκκινο ξηρό «ΑΓΚΑΙΟΣ».

Το γλυκό φινάλε

Κανένα Χριστουγεννιάτικο τραπέζι δεν ολοκληρώνεται χωρίς παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκά όπως είναι οι δίπλες, οι κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα, που συνοδεύονται ιδανικά από VDN. Αν πάλι προτιμάτε τους χριστουγεννιάατικους κορμούς, ένας με σοκολάτα βρίσκει τον τέλειο σύντροφο στο παλαιωμένο SAMOS ANTHEMIS.