Μπορεί οι καταστάσεις των ημερών να μας έχουν τρομάξει και να μας έχουν καθηλώσει στο σπίτι, όμως, ακόμη κι έτσι η ζωή συνεχίζεται και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να βρούμε τρόπους να την κάνουμε πιο όμορφη. Είτε είμαστε μόνοι, είτε με την οικογένεια ή τους συγκατοίκούς μας, οι μικρές απολαύσεις είναι που κάνουν τη διαφορά και γιατρεύουν την ψυχή μας… Το καλό κρασί είναι η πιο μεγάλη από αυτές, είτε είμαστε μόνοι είτε με παρέα…Γι αυτή την ιδιαίτερη δοκιμασία που ζούμε, την πρωτόγνωρη καραντίνα, δοκιμάσαμε τρία ιδιαίτερα κρασιά Semeli για κάθε γούστο, που σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα. Κάθε ένα από αυτά έχει τον δικό του μοναδικό χαρακτήρα.
Semeli Mantinia, αρωματικό και ελαφρύ
Φτιάξτε ένα όμορφο σπαγγέτι θαλασσινών ή ένα ψάρι με λεμονάτη σάλτσα, ένα κοτόπουλο σχάρας με σάλτσα κάρι ή και ακόμη ένα αρωματικό πιάτο ασιατικής κουζίνας και συνδυάστε το υπέροχα με μία Μαντινεία από το Κτήμα SEMELI. To αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει και η διάθεσή σας σίγουρα θα ανέβει. Τo Semeli Mantinia είναι ένας ΠΟΠ οίνος από φρέσκο μοσχοφίλερο από το Ζευγολατιό της Μαντινείας όπου τα αμπέλια καλλιεργούνται σε υψόμετρο 650 μέτρων. Έχει ζωντανό, κιτρινοπράσινο χρώμα. Φίνα αρώματα λουλουδιών με άνθη λεμονιάς, εσπεριδοειδών και ρόδων, χαρακτηριστικά της ποικιλίας Μοσχοφίλερο. Στο στόμα είναι πλούσιο και φρουτώδες με μακρά αρωματική επίγευση. Σερβίρεται στους 8-11°C.
Semeli Nemea Reserve, ώριμο και έντονο
Φτιάξτε κοκκινιστό κατσαρόλας, ζυμαρικά με κόκκινες σάλτσες μοσχαράκι με μανέστρα φούρνου, ψητά κρέατα ή δημιουργήστε ένα πλατό από ώριμα κίτρινα τυριά και αλλαντικά και σερβίρετε σε μεγάλο ποτήρι τύπου Bordeaux ένα Semeli Nemea Reserve για να απογειώσετε τη γεύση. Το Semeli Nemea Reserve παράγεται από την ευγενέστερη ελληνική ερυθρή ποικιλία, το Αγιωργίτικο, στους ιδιόκτητους αμπελώνες του Κτήματος Semeli στη Νεμέα και ωριμάζει για 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια. Έχει λαμπερό, βαθύ πορφυρό χρώμα, με τονισμένη πυκνότητα. Έντονη μύτη, σφριγηλό, μεστό σε αρώματα από πλούσια μπαχαρικά, πολύπλοκες συνθέσεις φρούτων και ισορροπημένη δρυ. Έχει γεμάτο σώμα και είναι απαλό στο στόμα, καλά ισορροπημένο με μακρά επίγευση. Σερβίρεται στους 15-16°C.
Semeli Aetheria, εξωτικό και ιδιαίτερο
Σερβίρετε σε ένα μεγάλο πλατό sashimi ή μαριναρισμένα ψάρια, ψήστε πουλερικά στη σχάρα ή ένα ζουμερό ψαρονέφρι με κάρι στην κατσαρόλα, φτιάξτε ριζότο με σπαράγγια, πιπεριές ψητές ή κουνέλι τηγανιτό και το Semeli Aetheria ολοκληρώσει τη γευστική εμπειρία. Το Semeli Aetheria παράγεται από επιλεγμένα αμπελοτόπια της ορεινής Αιγιαλείας, μιας από τις πιο εμβληματικές αμπελουργικές ζώνες της Ελλάδας, σε υψόμετρο 900μ., από τη γαλλική ποικιλία Chardonnay, που καλλιεργείται τοπικά και τη Μαλαγουζιά, μια από τις πιο αρωματικές ελληνικές ποικιλίες. Το χρώμα του είναι αχυρόξανθο με πρασινωπές ανταύγειες. Έχει έντονα αρώματα που θυμίζουν πράσινο μήλο, ώριμο αχλάδι, πιπεριά και φρέσκα αρωματικά βότανα. Στο στόμα έχει πλούσιο όγκο και άψογη γευστική ισορροπία χάρις στην τραγανή του οξύτητα, ντυμένο με λιπαρές νότες που παραπέμπουν στην παρουσία του Chardonnay. Πλούσια αρώματα στον ουρανίσκο σε φόντο πράσινων φρούτων και λεμονόχορτου, με πικάντικα στοιχεία στο τελείωμα. Σερβίρεται στους 10-12°C.