Μπορεί paloma (παλόμα) στα ισπανικά να σημαίνει περιστέρι, πρόκειται όμως για ένα από τα αγαπημένα κοκτέιλ των Mεξικανών και όχι μόνο. Δροσερή και απολαυστική αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές του καλοκαιριού.
Όσον αφορά την προέλευση της paloma λίγα είναι γνωστά. Μερικοί πιστεύουν ότι πήρε το όνομά της από το La Paloma («Το Περιστέρι») δημοφιλές δημοτικό τραγούδι του Σεμπαστιάν Ιραντιέρ Σαλαβέρι που γράφτηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1860. Tο Diffords Guide υποστηρίζει ότι πρωτοφτιάχτηκε από τον θρυλικό Don Javier Delgado Corona, ιδιοκτήτη και bartender του ιστορικού bar restaurant La Capilla, στην πόλη της Τεκίλα. Μάλιστα, η 22η Μαίου έχει οριστεί ως World Paloma Day (Παγκόσμια Ημέρα Paloma).
Για να δούμε, λοιπόν, πώς φτιάχνεται…
Υλικά (για ένα ποτό)
50ml λευκή τεκίλα
50ml χυμό γκρέιπφρουτ
15ml φρεσκοστυμμένο λάιμ
15 ml νέκταρ αγαύης
Σόδα Pink Grapefruit*
Εκτέλεση
Σερβίρεται σε ποτήρι τύπου Collins (σε ένα ψηλό ποτήρι). Περνάμε το χείλος του ποτηριού με μια σφήνα γκρέιπφρουτ ή λάιμ που έχουμε κόψει για το γαρνίρισμα. Στη συνέχεια βουτάμε το χείλος του ποτηριού σε ένα πιατάκι με αλάτι. Αν θέλουμε, παραλείπουμε το αλάτι ή βάζουμε απλά πολύ λίγο.
Χτυπάμε πρώτα τα 4 υλικά μαζί με πάγο σε ένα σέικερ. Στη συνέχεια, σουρώνουμε σε ένα ποτήρι γεμάτο με πάγο. Τέλος, προσθέτουμε τη σόδα γκρέιπφρουτ. Γαρνίρουμε με μια φέτα γκρέιπφρουτ ή λάιμ.
* Ιδανικά ταιριάζει με Three Cents Σόδα Pink Grapefruit, που πλέον βρίσκουμε και στα σούπερ μάρκετ
Δείτε επίσης:
Φτιάχνουμε στο σπίτι τέλεια Piña Colada μέσα σε ανανά!
To κοκτέιλ που δροσίζει τις καλοκαιρινές βραδιές μας
Φτιάχνουμε την τέλεια σπιτική Μargarita κοκτέιλ