Οι χαλαρές καλοκαιρινές συναντήσεις με την παρέα στο σπίτι, συνήθως αγαπούν τις οινοφιλικές αναζητήσεις και ειδικά εκείνες που συνοδεύονται από δροσερές, φρουτώδεις και αρωματικές γεύσεις.

Όπως ακριβώς είναι οι γεύσεις της σπιτικής sangria, εκείνης που πολλοί εξ ημών λατρεύουμε να φτιάχνουμε και να κερνάμε τους φίλους κάθε φορά που απορρίποτουμε μία ιδέα εξόδου μας σε κάποιο μπαρ.

Σε αυτή την άκρως καλοκαιρινή εκδοχή της Sangria επιλέγουμε λευκό κρασί, ιδανικά Pinot Grigio ή Moscato, φρέσκα κίτρινα ή λευκόσαρκα ροδάκινα (με τη φλούδα τους και κομμένα σε λεπτές φέτες), φυσικό χυμό και σναπ ροδάκινου, ανθρακούχο νερό (εναλλακτικά σόδα ή ginger beer) και μπαίνουμε, αυτομάτως, στο κλίμα για parties δίπλα στην πισίνα, BBQs και ατελείωτα weekend brunch.

Σπιτική Sangria ροδάκινου 

Υλικά 
Για 6 μερίδες
4 ροδάκινα ώριμα (κομμένα σε λεπτές φέτες)
750 ml λευκό κρασί
220 ml φρέσκο ​​χυμό ροδάκινου
110 ml  σναπ ροδάκινου
220 ml ανθρακούχο νερό

Για τη γαρνιτούρα
φρέσκο ​​δυόσμο
2 ροδάκινα σε φέτες

Διαδικασία
Τοποθετούμε τα κομμένα ροδάκινα σε μια μεγάλη κανάτα. Προσθέτουμε το λευκό κρασί, το χυμό ροδάκινου και το σναπ και ανακατεύουμε. Παγώνουμε τη sangria στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 έως 2 ώρες και για έως 24 ώρες. Προσθέτουμε το ανθρακούχο νερό και ανακατεύουμε ξανά. Σερβίρουμε έχοντας γεμίσει το ποτήρι μας με πάγο και φέτες ροδάκινου και γαρνίρουμε με ένα κλαδάκι μέντας.

Tips

  • Αυτή η συνταγή απολαμβάνετε καλύτερα μέσα σε 24 ώρες.
  • Φροντίζουμε να προσθέτουμε το ανθρακούχο νερό πάντα στο τέλος και ποτέ μαζί με το κρασί.