Βάζουμε στο ποτήρι μας τα αρώματα της εποχής με ένα κοκτέιλ που φτιάχνεται από φίλους για φίλους στα πρώτα φθινοπωρινά καλέσματα. Μήλο και κανέλα μπλέκονται γλυκά στην κλασική Margarita, σε ένα γλυκόξινο blend που ζωντανεύει τις εικόνες του καλοκαιριού καλωσορίζοντας εκείνες του φθινοπώρου. Τα βασικά υλικά δε χρειάζονται συστάσεις. Αλλά μαζί με τη λευκή τεκίλα, το λικέρ πορτοκάλι και το λάιμ -προσθέτουμε λίγο περισσότερο εδώ-, ο μηλίτης και η κανέλα κάνουν όλη τη διαφορά σε μια παραλλαγή της all time classic συνταγής που αξίζει να γνωρίσετε. Και όσο για τo χαρακτηριστικό αλμυρό rim (το γαρνίρισμα με αλάτι στο χείλος του ποτηριού); Τολμήστε να το ενισχύσετε με λίγη κανέλα ή εναλλακτικά, γαρνίρετε το ποτήρι με ζάχαρη για να αφήσει στον ουρανίσκο ένα ολόγλυκο τελείωμα.

Δείτε παρακάτω τη συνταγή:

Υλικά
Για 2 άτομα
90 ml λευκή τεκίλα
45 ml λικέρ πορτοκαλιού
45 ml χυμός λάιμ
240 ml μηλίτη
2 κουτ. γλυκού απλό σιρόπι (προαιρετικά)
αλάτι και κανέλα ή ζάχαρη και κανέλα για την επικάλυψη του ποτηριού (ανάλογα με τις προτιμήσεις μας)
φέτες μήλου + ξυλάκια κανέλας για το γαρνίρισμα

Διαδικασία
Βρέχουμε το χείλος δύο ποτηριών και καλύπτουμε με αλάτι και κανέλα ή με ζάχαρη και κανέλα. Γεμίζουμε τα ποτήρια με πάγο. Σε ένα σέικερ, προσθέτουμε την τεκίλα, το λικέρ, τον χυμό λάιμ και τον μηλίτη. Ανακινούμε καλά. Ρίχνουμε το μείγμα στα ποτήρια. Γαρνίρουμε με φέτες μήλου και ξυλάκια κανέλας. Απολαμβάνουμε το ποτό μας.