Τίποτα δεν συγκρίνεται με ένα δροσιστικό κοκτέιλ, και η margarita συγκαταλέγεται, χωρίς αμφιβολία, στις πιο αγαπημένες επιλογές παγκοσμίως. Αν, όμως, αγαπάτε το κρασί και δεν θέλετε να το αποχωριστείτε ούτε το καλοκαίρι, τότε ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε τη «μαργαρίτα του διαβόλου» ή αλλιώς Devil’s Margarita.
Η Devil’s Margarita είναι μια εντυπωσιακή παραλλαγή του κλασικού κοκτέιλ, όπου στην κορυφή προστίθεται κόκκινο κρασί. Το αποτέλεσμα; Ένα ποτό που εντυπωσιάζει οπτικά και συνδυάζει φρουτώδη αρώματα με τη γευστική πολυπλοκότητα ενός καλού κόκκινου κρασιού.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Πώς θα φτιάχνουμε την Devil’s Margarita
Η προετοιμασία της «διαβολικής μαργαρίτας» είναι πιο απλή απ’ ό,τι φαντάζεστε.
Υλικά
45 ml blanco τεκίλα
30 ml φρέσκο χυμό λάιμ
15 ml Triple Sec ή σιρόπι αγαύης
15 ml κόκκινο κρασί
Για το γαρνίρισμα
1 φέτα λάιμ
Διαδικασία
Σε ένα shaker, προσθέτουμε την τεκίλα, το triple sec και τον χυμό λάιμ. Γεμίζουμε με πάγο και ανακινούμε μέχρι να δημιουργηθεί πάγος στο εξωτερικό του shaker για 15-20′. Σουρώνουμε στο προετοιμασμένο ποτήρι.
Χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος ενός κουταλιού, ρίχνουμε σιγά-σιγά το κόκκινο κρασί ώστε να καθίσει στην επιφάνεια, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό δίχρωμο αποτέλεσμα. Το κόκκινο κρασί είναι πιο πυκνό από το μείγμα της μαργαρίτας και κάθεται στην επιφάνεια, δημιουργώντας ένα κόκκινο στρώμα.
Χρήσιμες συμβουλές
– Για το κρασί: μερικά κρασιά, που μπορούμε να προσθέσουμε στη Devil’s Margarita είναι τα Cabernet Sauvignon, Zinfandel και Merlot Μπορούμε να πειραματιστούμε και με άλλες ποικιλίες, αναλόγως τα αρώματα και τη γεύση που θέλουμε να έχει η Margarita μάς.
– Για το Triple Sec: ο ρόλος του είναι να μειώσει την όξινη γευστική ένταση του κοκτέιλ, συνεπώς οποιαδήποτε άλλη ρευστή γλυκαντική ουσία, όπως το σιρόπι αγαύης ή κάποιο άλλο σιρόπι μπορεί να μπει στη θέση του.
– Για το σερβίρισμα: καλό είναι να αποφύγετε το αλάτισμα στο χείλος του ποτηριού, διότι υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που δεν ταιριάζει με την οξύτητα του κρασιού.
Δείτε επίσης
Moonwalk Cocktail: Ένα κοκτέιλ από «άλλο πλανήτη» ξανά στο προσκήνιο
Φτιάχνουμε Margarita με δροσιστικό χυμό αγγουριού