Η Μικροζυθοποιία Σερρών «Siris MicroBrewery» ολοκληρώνει το πρώτο της έτος στην αγορά με μια νέα μεσογειακή συνταγή!
Μετά από έναν χρόνο παρουσίας της στην ελληνική αγορά με τις Voreia Pilsner και Voreia I.P.A. (India Pale Ale), καθώς και τη μαύρη Voreia Stout που κυκλοφόρησε πριν τα Χριστούγεννα, η Μικροζυθοποιία Σερρών παρουσιάζει μια νέα, μεσογειακή συνταγή που έρχεται για να προστεθεί στον ελληνικό γαστρονομικό χάρτη. Η νέα ετικέτα αφορά σε μία Wit μπύρα, μια Βέλγικη εκδοχή της Γερμανικής Weiss, μπύρα με αυθεντικό χαρακτήρα και ιδιαίτερη ταυτότητα που επάξια συναγωνίζεται κορυφαία αντίστοιχα προϊόντα παγκοσμίως.
Voreia Wit με μεσογειακό ταπεραμέντο
H Βέλγικη παραδοσιακή συνταγή συναντά το μεσογειακό ταπεραμέντο στη Voreia Wit, μια μπύρα για τους λάτρεις της Weiss μπύρας που ψάχνουν μια διαφορετική γευστική προσέγγιση. Ο κόλιανδρος και το πορτοκάλι συνδυάζονται για πρώτη φορά με το Ελληνικό σιτάρι και δημιουργούν μια πρωτόγνωρη αρμονία γεύσης και αρωμάτων. Χρώμα ανοιχτό ξανθό, θολή, με κρεμώδη λευκό αφρό και γεύση απαλή και γλυκιά με μια ευχάριστη φρουτώδη οξύτητα που σβήνει αφήνοντας μια βελούδινη υγρή επίγευση. Εξαρχής διακρίνονται φρουτώδη αρώματα με τον κόλιανδρο και το πορτοκάλι να παίρνουν τον πρώτο λόγο, ενώ όσο θερμαίνεται εμφανίζονται διακριτικά τα αρώματα της βανίλιας και της καραμέλας που προέρχονται από τις βύνες. Άξιο λόγου είναι και το αλκοόλ της που ξεπερνά τους 7 βαθμούς, αλλά κρύβεται καλά πίσω από τις γεύσεις και τα αρώματα. Δροσιστική, ντελικάτη, απολαυστική.
Η νέα ετικέτα συνδυάζεται ιδανικά με φρούτα και φρουτοσαλάτες, καθώς και με διάφορα απαλά τυριά όπως φέτα, κατσικίσιο τυρί, μοτσαρέλα και gouda. Επίσης, ταιριάζει υπέροχα με θαλασσινά και οστρακοειδή όπως γαρίδες, στρείδια, αστακούς (ειδικά αν βάλετε λίγο λεμονάκι). Τέλος, μπορείτε να την απολαύσετε με ελαφριά κρέατα, κοτόπουλο, μπέικον και καπνιστό σολομό.
Η Voreia Wit μαζί με τη Voreia Stout αναμένεται σύντομα να ακολουθήσει το δρόμο των εξαγωγών συνεχίζοντας την πορεία των δύο πρώτων κωδικών, που συναντώνται ήδη στις αγορές της Γερμανίας, της Ολλανδίας, της Ελβετίας και της Καλιφόρνια των Η.Π.Α.
Η φιλοσοφία της Σερραϊκής μικροζυθοποιίας εστιάζεται στην παραγωγή φρέσκιας, απαστερίωτης μπύρας υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών, με χρήση αποκλειστικά αγνών υλικών και με άξονα τη μικρή παραγωγή και όχι τη μαζικότητα. Έτσι, παράγει και προσφέρει μπύρες υψηλής διατροφικής και γευστικής αξίας που διακρίνονται για τα υπέροχα αρώματα και την ισορροπημένη τους γεύση.
info
8ο χλμ. Εθν.Οδού Σερρών – Δράμας, Σέρρες, τηλ.23210 99949, www.sirisbrewery.gr