Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.
Μεγάλη Δευτέρα 22/4
Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκίνησε και εμείς ακολουθώντας τα έθιμα θα σας δώσουμε νηστίσιμες προτάσεις έως και την Μεγάλη Παρασκευή και νόστιμες συνταγές για να φτιάξετε και τα πασχαλινά γλυκά σας. Ξεκινάμε την εβδομάδα μας λοιπόν με τραγανά φαλάφελ με σος ταχινιού.
Σήμερα είναι μία καλή στιγμή για να φτιάξουμε και τα πασχαλινά κουλουράκια μας.
Μεγάλη Τρίτη 23/4
Μία νόστιμη μακαρονάδα με λιγκουίνι και σάλτσα από γαρίδες, ντομάτα, κάππαρη και βασιλικό, θα ετοιμάσουμε για το τραπέζι της Τρίτης.
Συνεχίζοντας τα πασχαλινά ζυμώματα, προτείνουμε λαχταριστά μελιτίνια Σαντορίνης με φίνα γέμιση από μυζήθρα.
Μεγάλη Τετάρτη 24/4
Ρεβιθάδα με σπανάκι και ταραμά ψήνουμε στο φούρνο, για το τραπέζι της Μεγάλης Τετάρτης.
Και ολοκληρώνουμε τα πασχαλινά μας γλυκά με το κλασικό και αγαπημένο τσουρέκι.
Μεγάλη Πέμπτη 25/4
Αρωματικό και γευστικό μυδοπίλαφο θα φτιάξουμε σήμερα, σε μία συνταγή που ακολουθεί την αγιορείτικη λογική.
Και φυσικά, σήμερα Μεγάλη Πέμπτη είναι η μέρα που βάφουμε τα πασχαλινά αβγά μας.
Μεγάλη Παρασκευή 26/4
Ταχινόσουπα προτείνουμε για το σημερινό τραπέζι, μια κλασική σούπα της νηστείας.
Μεγάλο Σάββατο 27/4
Το τραπέζι του Μεγάλου Σαββάτου ζητά μία περιποιημένη μαγειρίτσα. Φέτος θα κάνουμε μία συνταγή από το Καρπενήσι
και δίπλα της στο τραπέζι θα βάλουμε πασχαλινή κρεατότουρτα από τα Χανιά
και αβγοσαλάτα.
Κυριακή του Πάσχα 28/4
Χριστός Ανέστη! Ετοιμάζουμε σούβλες και ανάβουμε φωτιές στην εξοχή, για να ψήσουμε αρνάκια και κοκορέτσια. Δείτε συμβουλές και χρήσιμα tips για τη σούβλα ΕΔΩ. Για όσους μείνουν στην πόλη πάλι, προτείνουμε κατσικίσιο μπουτάκι στη λαδόκολλα
και γαρδουμπάκια κοκκινιστά στην κατσαρόλα.
Δίπλα τους, εναλλακτική πίτα-μαγειρίτσα
και δροσερή σαλάτα με σπανάκι, καυκαλήθρες, ντοματίνια, αβγά και τυρομπαλίτσες.
Για επιδόρπιο, μία ανάλαφρη πασχαλινή τερίνα με αποξηραμένα φρούτα.