Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.
Μεγάλη Δευτέρα 2/4
Μεγάλη Δευτέρα σήμερα και νηστεύουμε, με αφράτη φάβα, «παντρεμένη» με ψητά καλαμαράκια.
Αλλά επειδή λίγες μέρες μας χωρίζουν πια από την Ανάσταση, ξεκινάμε παράλληλα τα πασχαλινά ζυμώματα. Σήμερα λοιπόν φτιάχνουμε πασχαλινά κουλουράκια, τραγανά και μυρωδάτα.
Μεγάλη Τρίτη 3/4
Συνεχίζοντας με τα νηστίσιμα της Μεγάλης Εβδομάδας, φτιάχνουμε μακαρονάδα με γαρίδες και πλούσια σάλτσα ντομάτας. Στα σημερινά ζυμώματα πάλι, πασχαλινά τσουρέκια με σταγόνες σοκολάτας. Η καλύτερη επιλογή για μικρούς και μεγάλους.
Μεγάλη Τετάρτη 4/4
Ένα πολύ γευστικό μπριάμ με ελιές ετοιμάζουμε σήμερα, που γίνεται εύκολα στην κατσαρόλα. Συνοδεύετε με καλό ζυμωτό ψωμί.
Μεγάλη Πέμπτη 5/4
Πλιγούρι πικάντικο με μελιτζάνα και ντομάτα για το σημερινό τραπέζι. Ένα πραγματικά νόστιμο, νηστίσιμο πιάτο.
Μεγάλη Πέμπτη σήμερα και μην ξεχαστείτε, βάφουμε τα αβγά μας. Δείτε τη διαδικασία βήμα-βήμα και σε βίντεο ΕΔΩ.
Μεγάλη Παρασκευή 6/4
Μεγάλη Παρασκευή σήμερα και στο τραπέζι μας μπαίνει νηστίσιμη ταχινόσουπα με διάφορα λαχανικά.
Σήμερα είναι και η μέρα που μπορούμε να ζυμώσουμε λαμπροκουλούρες, να είναι έτοιμες για το πασχαλιάτικο τραπέζι.
Μεγάλο Σάββατο 7/4
Αναστάσιμο δείπνο ετοιμάζουμε σήμερα και ξεκινάμε φυσικά από την κλασική και αγαπημένη μαγειρίτσα.
Παρέα με τη μαγειρίτσα, μία ακόμη πασχαλινή συνταγή με «εκ των έσω» νοστιμιές ή αλλιώς γαρδουμπάκια αβγολέμονο.
Για όσους πάλι δεν μπορούν να περιμένουν μέχρι την επόμενη μέρα για να φάνε αρνί, βάζουμε στην κατσαρόλα και αρνάκι με γιαούρτι και σκόρδο.
Δίπλα τους και σαλάτα με γεμιστά αβγά.
Κυριακή του Πάσχα 8/4
Χριστός Ανέστη! Σουβλίζουμε, ψήνουμε και στρώνουμε και φέτος το καλύτερο πασχαλιάτικο τραπέζι για όλη την οικογένεια. Αν αποφασίσετε να στήσετε σούβλα, δείτε τις συμβουλές ενός πραγματικά έμπειρου ψήστη ΕΔΩ.
Για όσους επιλέξουν το φούρνο πάλι, προτείνουμε:
Σαλάτα με ψητά κρεμμύδια και πορτοκάλι
Αλάσκα με παγωτό γιαούρτι και τσουρέκι.