Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.
Δευτέρα 9/4
Δευτέρα του Πάσχα σήμερα και επειδή μας έμεινε αρκετό αρνάκι από χθες θα φτιάξουμε κουσκούς με αρνί και σάλτσα μπαχαράτ.
Και επειδή σίγουρα έχουν περισσέψει και πολλά πασχαλινά αβγά, ευκαιρία να φτιάξουμε και νόστιμες κροκέτες.
Τρίτη 10/4
Τρίτη του Πάσχα και για τους περισσότερους πρώτη μέρα πίσω στο γραφείο μετά από τριήμερο. Βάζουμε στο ταπεράκι μπιφτέκια πικάντικα με κάππαρη και μουστάρδα, που θα μας φτιάξουν τη μέρα με τον πιο απολαυστικό τρόπο.
Τετάρτη 11/4
Κάνουμε διάλειμμα από το κρέας -μικρό βέβαια, γιατί είμαστε ακόμη σε περίοδο Πάσχα- και βάζουμε στο τραπέζι της Τετάρτης μελιτζάνες με ρεβίθια και δυόσμο.
Πέμπτη 12/4
Πέμπτη σήμερα και έχουμε όρεξη για ψάρι. Μπακαλιάρος πλακί στο φούρνο λοιπόν και για συνοδευτικό, πατάτες βραστές ή ψητές.
Παρασκευή 13/4
Κολοκυθοκορφάδες με χόρτα ετοιμάζουμε σήμερα, ένα κλασικό ανοιξιάτικο πιάτο της μεσσηνιακής κουζίνας.
Δίπλα τους και η πιο ξεχωριστή σαλάτα στο πνεύμα των ημερών, με αρακά, μαρούλι, ραπανάκια και βραστά αβγά παναρισμένα με κιμά από λουκάνικο.
Σάββατο 14/4
Σήμερα λέμε να το ρίξουμε λίγο έξω, φέρνοντας ένα από τα πιο αγαπημένα μας φαγητά «του δρόμου» στο σπίτι. Κρέπες λοιπόν στο μενού του Σαββάτου, γεμιστές με ψιλοκομμένα λαχανικά και σερβιρισμένες με πλούσια κρέμα τυριού.
Θα τις σερβίρουμε μαζί με πολύχρωμη σαλάτα με βινεγκρέτ εσπεριδοειδών.
Κυριακή 15/4
Κοτόπουλο νανάκι σε κρούστα αλατιού και λουίζας για το κυριακάτικο τραπέζι, που συνοδεύεται από δροσερή πράσινη σαλάτα.
Θα το συνοδεύσουμε με τρίχρωμο ρύζι σε φόρμα, με υπέροχη γεύση και εντυπωσιακή εμφάνιση.
Και για επιδόρπιο, εύκολη και λαχταριστή γαλατόπιτα χωρίς φύλλο.