Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.
Δευτέρα 8/1
Ξεκινάμε την εβδομάδα μας υγιεινά και ελαφριά, με λαβράκια στο χαρτί σε στρώμα χειμωνιάτικων λαχανικών, έτσι για να μπαίνουμε σε φόρμα μετά τα πλούσια γιορτινά τραπέζια.
Τρίτη 9/1
Ένα χορτοφαγικό παστίτσιο, με πολλά λαχανικά είναι ό,τι πρέπει για το τραπέζι της Τρίτης.
Βάλτε στο νερό και φασόλια να φουσκώνουν, έχουμε όσπρια αύριο.
Τετάρτη 10/1
Μία διαφορετική φασολάδα με ρύζι και λουκάνικα φτιάχνουμε σήμερα, πολύ θρεπτική και απίστευτα γευστική.
Πέμπτη 11/1
Μοσχαρίσιες μπριζόλες για το τραπέζι της Πέμπτης, μαριναρισμένες με δεντρολίβανο, θυμάρι και δυόσμο.
Θα τις συνοδεύσουμε μία σαλάτα με ψητά παντζάρια, αβοκάντο, κατσικίσιο τυρί και σύγκλινο.
Παρασκευή 12/1
Ξεχωριστό πρασόρυζο φτιάχνουμε σήμερα με αβγολέμονο αλλά… κόκκινο. Πώς θα γίνει αυτό; Η απάντηση στη συνταγή.
Σάββατο 13/1
Μιας και όλη την εβδομάδα οι επιλογές μας ήταν αρκετά light, αξίζουμε να το ρίξουμε λίγο έξω σήμερα, φτιάχνοντας ένα φαγητό το οποίο σίγουρα θα λατρέψουν τα παιδιά και στο οποίο αποκλείεται να αντισταθούν και οι μεγάλοι. Κοτομπουκιές παναρισμένες με φιστίκι Αιγίνης, λοιπόν.
Συνοδεύονται ιδανικά από πουρέ πατάτας.
Κυριακή 14/1
Καρέ αρνιού με δεντρολίβανο βάζουμε στο τραπέζι της Κυριακής, γαρνιρισμένο με baby πατάτες.
Δίπλα του και μία αρωματική τάρτα με σπανάκι και χαλούμι
και πικάντικη σαλάτα με πιπεριές.
Για γλυκό πάλι, φτιάχνουμε πακετάκια σαν μπουγάτσα με τυρί, σερβιρισμένα με πετιμέζι.