Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.
Δευτέρα 8/11
Στικ κοτόπουλου παναρισμένα και γλυκιά σάλτσα ροδιού. Μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή της κοτομπουκιάς με τα συνηθισμένα ντιπ που έχουμε φάει χίλιες φορές. Αν τα συνδυάσουμε με ρύζι ατμού θα έχουμε ένα πολύ χορταστικό κυρίως που θα ενθουσιάσει όλη την οικογένεια.
Τρίτη 9/11
Ζυμαρικά με σύγκλινο και πορτοκάλι. Μία απολαυστική μακαρονάδα με σύγκλινο και άρωμα πορτοκαλιού, που φτιάχνετε στο πι και φι.
Τετάρτη 10/11
Σούπα με ρεβίθια, κουνουπίδι και γάλα καρύδας. Μια νόστιμη και θρεπτική vegan σούπα, που θα λατρέψετε!
Πέμπτη 11/11
Πιλάφι με καλαμαράκια και ντομάτα. Συνταγή εύκολη, αλλά μερακλού. Θυμίζει καλοκαίρι, γιατί έχει το καλαμαράκι της, το ουζάκι της, το κρασί και την ντοματούλα της, όμως είναι λάθος να μην την απολαμβάνουμε όλο τον χρόνο.
Παρασκευή 12/11
Σαλάτα κινόα με μπρόκολο, γλυκοπατάτα και σάλτσα εσπεριδοειδών. Μια πλούσια, γευστική και πολύ χορταστική σαλάτα που μπορεί να φαγωθεί και ως κυρίως πιάτο. Ιδανική επιλογή και για όσους κάνουν δίαιτα.
Σάββατο 13/11
Μοσχαράκι γκούλας. Η διάσημη ουγγρική σπεσιαλιτέ είναι από τις πιο νόστιμες συνταγές για μοσχαράκι και ένα πιάτο ιδανικό για τα οικογενειακά τραπέζια.
Κυριακή 14/11
Χοιρινή πανσέτα με λαχανικά. Αυτή η τραγανή πανσέτα με ψητά λαχανικά γίνεται το πιο νόστιμο πιάτο για το κυριακάτικο τραπέζι!
Όμως, επειδή κάθε Κυριακή πρέπει να είναι γιορτή, δεν θα το απολαύσετε σκέτο, αλλά παρέα με σαλάτα, συνοδευτικό και γλυκό.
Πράσινη σαλάτα με σταφίδες και ξινομυζήθρα. Μια δροσερή σαλάτα αχλάδι, που συνδυάζει όλες τις πρασινάδες του χειμώνα με αρωματικά, σταφίδες και ξινομυζήθρα.
Μανιτάρια γεμιστά με πολύχρωμες πιπεριές και τυρί κρέμα. Τα μανιτάρια αν τα γεμίσετε μπορούν να κάνουν ένα πολύ νόστιμο και εντυπωσιακό ορεκτικό για τα επίσημα τραπέζια.
Ρυζόγαλο φούρνου με άρωμα πορτοκαλιού. Μία διαφορετική συνταγή για ρυζόγαλο, που ψήνεται στο φούρνο και αποκτάει λαχταριστή ροδοκόκκινη κρούστα.
Καλά μαγειρέματα!