Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.
Δευτέρα 7/5
Τι θα λέγατε να ξεκινήσουμε την εβδομάδα μας με εναλλακτικούς, χορτοφαγικούς κεφτέδες; Θα φτιάξουμε αφράτους μελιτζανοκεφτέδες με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας και θα τους σερβίρουμε με κριθαράκι.
Τρίτη 8/5
Χοιρινά μπριζολάκια στο σημερινό μενού, τυλιχτά με προσούτο παρακαλώ. Και επειδή τώρα την άνοιξη βρίσκουμε και φρέσκια κουκιά, θα φτιάξουμε μαζί τους και μία διαφορετική γαρνιτούρα για το κρέας μας.
Τετάρτη 9/5
Το τραπέζι της Τετάρτης τα ζητάει τα όσπρια. Σήμερα λοιπόν, γίγαντες στο φούρνο με χόρτα και ανθότυρο. Ένα πιάτο με πραγματικά πλούσια γεύση.
Πέμπτη 10/5
Μπούτια κοτόπουλου με λεμονάτο τζατζίκι ετοιμάζουμε για την Πέμπτη. Ένα ασυνήθιστο αλλά πολύ γευστικό φαγητό, που σερβίρεται ιδανικά με πιλάφι ή απλά μία πράσινη σαλάτα.
Παρασκευή 11/5
Λαβράκι σε πακέτο από αμπελόφυλλα προτείνουμε σήμερα, που μπορεί να ακούγεται πολύπλοκο, είναι όμως πανεύκολο στην προετοιμασία του.
Θα το σερβίρουμε με μία χορταστική σαλάτα με πλιγούρι και λαχανικά.
Σάββατο 12/5
Τα ζυμαρικά με τόνο είναι μία από τις καλύτερες προτάσεις για όταν θέλουμε κάτι γρήγορο και χορταστικό. Λινγκουίνι με τόνο λοιπόν και λεμονάτη σάλτσα που του πάει πολύ.
Κυριακή 13/5
Μουσακά ετοιμάζουμε για το κυριακάτικο τραπέζι μας, αλλά λίγο πιο ελαφρύ, με ψητές μελιτζάνες και «μπεσαμέλ» γιαουρτιού.
Θα τον συνοδεύσουμε με δροσερή σαλάτα με σαλάτα με ρόκα, ντοματίνια και κατίκι Δομοκού.
Και επειδή σήμερα είναι η γιορτή της Μητέρας, θα τους ευχηθούμε με μία ντελικάτη μους γιαουρτιού από κόκκινα φρούτα και μέντα.