Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.
Δευτέρα 6/9
Σουφλέ με πέννες, μανιτάρια και μπεσαμέλ. Τα σουφλέ με ζυμαρικά είναι ανεπανάληπτης νοστιμιάς. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και θα μάς θυμηθείτε!
Τρίτη 7/9
Φιλέτο γαλοπούλας γεμιστό με σταφύλια, σύκα και ροδάκινα. Η γαλοπούλα, όπως και το κοτόπουλο, αγαπούν τις γλυκόξινες γεύσεις και ταιριάζουν πολύ με φρούτα. Στις αρχές του φθινοπώρου τα σταφύλια και τα σύκα που είναι στα φόρτε τους, παρέα με τα τελευταία ροδάκινα της εποχής γίνονται ο ιδανικός συνοδός της γαλοπούλας.
Τετάρτη 8/9
Κουσκουσάκι σαλάτα με φακές. Οι σαλάτες με όσπρια είναι και νόστιμες και θρεπτικές. Εδώ συνδυάζουμε τις φακές με κουσκουσάκι και κάνουμε μια σαλάτα που άνετα γίνεται και ένα ελαφρύ γεύμα.
Πέμπτη 9/8
Μπακαλιάρος μαριναρισμένος σε λεμόνι με φασολάκια σοτέ. Ένας νόστιμος μπακαλιάρος με άρωμα λεμόνι, ιδανικός για το καθημερινό θαλασσινό τραπέζι κι ας μην είναι 25η Μαρτίου.
Παρασκευή 10/9
Ριζότο με παντζάρια. Ένα πολύ νόστιμο ριζότο με εντυπωσιακό κόκκινο χρώμα και ξεχωριστή γεύση, χάρη στα παντζάρια.
Σάββατο 11/9
Κεφτεδάκια φούρνου με πατάτες. Τα αγαπημένα κεφτεδάκια όχι τηγανητά, αλλά μαγειρεμένα στο φούρνο με κυδωνάτες πατάτες.
Κυριακή 12/9
Όπως κάθε Κυριακή, έτσι και και τη συγκεκριμένη, σας προτείνουμε ένα πλήρες μενού, με ορεκτικό, κυρίως και γλυκό, όπως θα δείτε παρακατω.
Ψαρονέφρι με μουστάρδα, για κυρίως. Μια συνταγή με τρυφερό ψαρονέφρι, που δεν χρειάζεται καθόλου κόπο για να γίνει και έχει εξαιρετικά γευστικά αποτελέσματα.
Ριγανάτα πατατοκεφτεδάκια, για ορεκτικό. Κλασικό πιάτο της εποχής του Τσελεμεντέ, τα κεφτεδάκια με πατάτες που έφτιαχνε κάθε μαμά που σεβόταν τον “μαγειρικό” της εαυτό στα γιορτινά της τραπέζια της δεκαετίας του ’70, κάπου ξεχάστηκαν στη δίνη του χρόνου. Ωστόσο, είναι τόσο απλά και νόστιμα, που τους αξίζει ένα θριαμβευτικό come back.
Και κλείνουμε την πρόταση της Κυριακής με το γλυκό: Μιλφέιγ με αχλάδια και αμύγδαλα, σερβιρισμένα με σάλτσα σοκολάτας. Ένα από τα πιο δημοφιλή γλυκά, το μιλφέιγ, σε μία εναλλακτική εκδοχή του με αχλάδια και αμύγδαλα, σερβιρισμένα με σάλτσα σοκολάτας.