Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.
Δευτέρα 5/3
Δευτέρα σήμερα και είπαμε να ξεκινήσουμε την εβδομάδα μας με τους πάντα ευπρόσδεκτους λαχανοντολμάδες. Αλλά επειδή βρισκόμαστε και σε περίοδο νηστείας, θα τους κάνουμε «ορφανούς» από κιμά, αλλά με υπέροχη γεύση χάρη στις σταφίδες και το κουκουνάρι που θα τους προσθέσουμε.
Τρίτη 6/3
Κοτοπουλάκι επιλέγουμε για το τραπέζι της Τρίτης και μάλιστα πολύ αρωματικό, αφού θα το ψήσουμε με λεμονόφυλλα, λουίζα και φασκόμηλο. Το συνοδεύουμε με ρύζι ή πουρέ πατάτας.
Τετάρτη 7/3
Φαλάφελ αλά ελληνικά σήμερα, με λαχταριστά κεφτεδάκια φάβας, με σάλτσα ταχινιού. Σερβίρονται απαραιτήτως με αραβικές πιτούλες.
Και για να συμπληρωθεί το καρέ, θα φτιάξουμε και τη δική μας εκδοχή του ταμπουλέ, με κινόα, μήλα και καρύδια.
Πέμπτη 8/3
Ημέρα της Γυναίκας σήμερα και για να ξέρετε, οι γυναίκες δεν θέλουν πολλά για να είναι ευτυχισμένες. Αρκεί μία τέλεια μακαρονάδα με αβγοτάραχο, ξύσμα εσπεριδοειδών και πικάντικη γεύση. Φτιάχνεται και πολύ εύκολα, γι αυτό σήμερα προτείνουμε να μαγειρέψουν μόνο οι κύριοι και να τις υποδεχθούν με στρωμένο τραπέζι και αυτό το σπαγγέτι.
Παρασκευή 9/3
Ψάρι ετοιμάζουμε για το σημερινό τραπέζι και συγκεκριμένα μπαρμπούνια σαβόρο.
Θα τα σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες και μία δροσερή σαλάτα φατούς.
Σάββατο 10/3
Αν έχετε καλέσει φίλους για μπίρα στο σπίτι σήμερα, έχουμε την ιδανική πρόταση για φαγητό ή αλλιώς λουκάνικα με σάλτσα κρεμμυδιών. Και για συνοδευτικό δεν το συζητάμε, πουρέ πατάτας.
Κυριακή 11/3
Οι αγκινάρες είναι στην εποχή τους τώρα και εμείς βρίσκουμε διάφορους τρόπους να τις απολαύσουμε, όπως σε ένα ωραίο φρικασέ με αρνάκι που ταιριάζει πολύ στο κυριακάτικο τραπέζι.
Δίπλα του και μία εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο.
Και για το τέλος μία πληθωρική τάρτα σοκολάτας, με ταχίνι, χαλβά, μήλο και σταφίδες.